avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Intoarcerea in tara a unui minor doar cu mama
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Intoarcerea in tara a unui minor doar cu mama

Buna ziua,
Eu lucrez in Italia si din pacate financiar nu pot sa insotesc copilul si mama la intoarcerea in tara. As dori sa aflu daca se poate sa se intoarca mama copilului impreuna cu copilul minor in tara fara sa fie necesara completarea vreunei procuri, legalizari etc.
Stiu ca pt iesirea din RO este necesara procura din partea mea ca sa iasa doar mama plus minorul, dar pt intoarcerea in RO ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:33, 6 Martie 2012
La intrarea in tara nu este nevoie de declaratie acord.
Ares_3 a scris:

La intrarea in tara nu este nevoie de declaratie acord.

La intrare , dar pe aeroportul din Italia ?
Eu zic ca fiind cetateni romani, se supun legilor romane in aceasta privinta si nu ar avea niciun motiv lucratorii italieni sa ii ceara sotiei altceva in afara pasapoartelor (al sau si al copilului).
Conduceti-va sotia la aeroport si nu vor fi probleme.
Ares_3 a scris:

Eu zic ca fiind cetateni romani, se supun legilor romane in aceasta privinta si nu ar avea niciun motiv lucratorii italieni sa ii ceara sotiei altceva in afara pasapoartelor (al sau si al copilului).
Conduceti-va sotia la aeroport si nu vor fi probleme.

Buna ziua, tocmai am primit mail de la Consulatul General al României la Milano <consulatmilano@gmx.net> care spune ca

la plecarea spre Romania nu are nevoie de procura.
poate pleca fara probleme, in baza actelor de identitate valabile!

Asa ca =D> Multumesc tuturor pt raspunsuri !
Va multumesc si eu ca ne-ati spus :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie si circulatia in strainatate a minorilor lizidesign lizidesign Buna ziua, Sant cetatean roman cu dubla cetatenie, la fel ca si cei 2 copii ai mei. Detinem, fiecare, pasapoarte individuale, pt ambele cetatenii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)
Calatorie copil minor din strainatate inspre romania danaiancu danaiancu Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de ce documente am nevoie in urmatoarea situatie: Noi locuim in Italia, unde s-a nascut si fetita noastra, in varsta de ... (vezi toată discuția)