avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuzul persoanei suspecte de a fi testata la poligraf ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuzul persoanei suspecte de a fi testata la poligraf si testarea de psihologul care face testul dar numai pe hartie, fara acele de la poligraf

Refuzul suspectului de a fi testat la poligraf, nu da dreptul la testarea de catre psihologul care face testul poligraf pe hartie si adresarea de intrebari in lipsa avocatului ales.
Dupa parerea mea,aceasta ascultare a persoanei este sinonima audierii in lipsa avocatului de catre politistul de caz.Spun politistul de caz deoarece si cel care face testarea pe hartie este tot politist...

Problema este atunci cand martorul are aparator ales si pe sest...se procedeaza in acest mod fara avocat deoarece acesta nu are acces in camera cu poligraful.
Se naste o intrebare.
De ce nu are dreptul avocatul in acea camera a psihologului cu poligraful...?
Cel mai recent răspuns: soferasul , utilizator 19:24, 25 Iunie 2013
Cu tot regretul si fara a dori sa jignesc pe nimeni , cred ca am intrat pe taramul "scenariilor S.F."
Pare de necrezut dar...adesea cazurile mele par SF...

Procurorii vor sa isi faca treaba si fac ce pot...
Nefiind avocat este greu sa intelegeti lupta dintre avocati si procurori...si sa intelegeti cat se lupta unii cu altii...
De aceea, avocatul nu trebuie sa se bage intr-un caz decat daca are timp...si crede ca poate sa il apere efectiv...pe client...deoarece altfel pot aparea situatii ireversibile...
Este vorba de o acuzatie deosebit de grava si de aceea procurorul are dreptate in felul lui...
Doar genocidul este mai grav...
Nu este vorba de o infractiune minora sau relativ minora ( ca sa spun asa)...si nu exista posibilitatea de a se aplica o pedeapsa cu suspendare...este imposibil...

Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna seara! Am o intrebare si eu vis-a-vis de acest subiect si anume daca pot refuza testarea poligraf chiar daca initial am acceptato cand am fost audiat atat eu cat si martorii.Vrem sa refuzam poligraf pt.ca am aflat ca nu prezinta valoare ca si proba materiala in instanta.Pe scurt chiar daca am acceptat toti vrem sa nu mai facem testul pt. ca nui caz grav cu omor sau vatamari de nici un fel.Este doar un caz din sfera penalului unde mia fost retinut permisul de conducere cu art.87alin.1 si nu sau intamplat nici un fel de accidente sau vatamari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test poligraf - proba sau nu in instanta? xuser xuser Rezultatele de la testul poligraf sunt sau nu considerate proba in instanta pana la urma? Unii zic \"nu sunt considerate\", atunci dupa ce unii suspecti gen ... (vezi toată discuția)
Testul poligraf ana_eronim ana_eronim as vrea sa stiu daca testul poligraf este acceptat ca proba in instanta? (vezi toată discuția)
Sa fac sau nu testarea poligraf ? Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat, de la domnul avocat Lasconschi sau altcineva care ar putea sa ma ajute. Lucrez pe o ambulanta Smurd. In februarie ... (vezi toată discuția)