avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire hotarare arbitraj
Discuție deschisă în Executare silită

investire hotarare arbitraj

Pentru o hotarare arbitraj avand ca obiect pretentii in suma de aprox.180.000 lei pentru punere in executare ce se face? se mai legalizeaza sau se depune cerere investire formula executorie la tribunal?instanta este tribunalul nu? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:25, 8 Octombrie 2011
Art. 367 ind.1 din Codul de procedura civila: „La cererea partii câstigatoare, hotarârea arbitrala se investeste cu formula executorie. Încheierea de investire se da de catre instanta judecatoreasca prevazuta de art.342, fara citarea partilor, în afara de cazul în care exista îndoieli cu privire la regularitatea hotarârii arbitrale, când se vor cita partile”.

Instanţa competentă să învestească o hotărâre arbitrală cu formulă executorie este instanţa de judecată în circumscripţia căreia a avut loc arbitrajul şi care, în lipsa convenţiei arbitrale, ar fi fost competentă să judece litigiul în fond, în primă instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare arbitrala ContSters154162 ContSters154162 O hotarare a unei curti de arbitraj :rtfm: , la ce instanta poate fi investita cu formula executorie? La instanta de la sediul firmei mele (unde s-a desfasurat ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva curtea de arbitraj - investire titlu executoriu marius_c marius_c Buna ziua! Am o hotarare pronuntata de Curtea de Arbitraj in favoarea societatii pentru care lucrez, cu drept de actiune in anulare in termen de 30 de zile de ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare a hotararii arbitrale ravul ravul Cui apartine competenta de solutionare a actiunii in anulare a hotararii arbitrale: Tribunalului sau Tribunalului comercial? Multumesc! (vezi toată discuția)