O hotarare a unei curti de arbitraj :rtfm: , la ce instanta poate fi investita cu formula executorie? La instanta de la sediul firmei mele (unde s-a desfasurat si arbitrajul) sau la instanta de la sediul firmei parate? Locul semnari contractului e la sediul firmei mele. Pot alege intre cele doua instante? :-/
Daca se poate va rog a imi indica si temeiul juridic.
Multumesc! :D
Art. 367 ind.1 din Codul de procedura civila: „La cererea partii câstigatoare, hotarârea arbitrala se investeste cu formula executorie. Încheierea de investire se da de catre instanta judecatoreasca prevazuta de art.342, fara citarea partilor, în afara de cazul în care exista îndoieli cu privire la regularitatea hotarârii arbitrale, când se vor cita partile”.
Art. 342 C.proc.civ.
Pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi in organizarea si desfasurarea arbitrajului, partea interesata poate sesiza instanta de judecata care, in lipsa conventiei arbitrale, ar fi fost competenta sa judece litigiul in fond, in prima instanta.
In cazul in care partile au incheiat conventia arbitrala in cursul judecarii litigiului la o instanta judecatoreasca, aceasta devine competenta sa solutioneze cererile prevazute in alin. 1.
Instanta va solutiona aceste cereri de urgenta si cu precadere, cu procedura ordonantei presedintiale.
Somatia de plata
danitza
O societate are de incasat o anumita suma de bani rezultata din vanzarea unor produse.In contractul de vanzare-cumparare la capitolul litigii se specifica ca ... (vezi toată discuția)