avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatia de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatia de plata

O societate are de incasat o anumita suma de bani rezultata din vanzarea unor produse.In contractul de vanzare-cumparare la capitolul litigii se specifica ca orice litigiu provenit din respectivul contract se solutioneaza de catre Curtea de Arbitraj Comercial.
Intrebarea mea este se poate merge si in tribunal pe O.G.5/2001, sau trebuie solutionata numai la Curtea de Arbitraj?
A facut cineva asa ceva?Cum se procedeaza la Curte se depune plangere?
Va rog daca stie cineva sa-mi raspunda.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: danitza , utilizator 00:00, 9 Septembrie 2004
In principiu, conventiile care sunt legal facute au putere de lege intre partile contractante (art. 969 C. civ.), asa ca...........
Daca exista clauza respectiva inserata in contract ar trebui respectata.
Totusi, eu as incerca pe Somatia de plata (pt. 342 mii lei +timbrul judiciar merita).
Parerea mea!!!
Conf.art.343/3 (a) cod procedura civila " Incheierea conventiei arbitrale exclude, pentru litigiul care face obiectul ei, competenta instantelor judecatoresti.
A se citi Cap.II Conventia arbitrala art.343/1(1) si urm. din codul de procedura civila.
Daca este stipulata clauza arbitrala in contractrul de vnzare cumparare, atunci instanta cvompetenta a solutiona litigiul, sub sanctiunea nulitatii este tribunalul arbitral.
va multumesc mult pentru raspunsuri.
va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza Borza Borza Intr-un contract de antrepriza este inserata o clauza prin care se specifica faptul ca in caz de litigii intre societate si persoana fizica-beneficiar sunt de ... (vezi toată discuția)
Arbitraj comercial alina_cj alina_cj Buna ziua, As dori un astfel de contract (vezi toată discuția)
Clauza de arbitraj; posibilitate actiune in instante ? calin_andrei calin_andrei Salut, daca partile au ales printr-o clauza contractuala ca [u]orice litigiu va fi solutionat prin arbitraj de catre CCIR[/u] (exclusiv prin arbitraj si fara ... (vezi toată discuția)