avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actiune in anulare a hotararii arbitrale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actiune in anulare a hotararii arbitrale

Cui apartine competenta de solutionare a actiunii in anulare a hotararii arbitrale: Tribunalului sau Tribunalului comercial?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ravul , utilizator 15:52, 26 Aprilie 2009
competenta de a judeca in prima instanta actiunea in anulare revine instantei judecatoresti imediat superioare celei prevazute in art 342 cod.proc.civ(instanta care in lipsa conventiei arbitrale, ar fi fost competenta sa judece litigiul in prima instanta) in circumscriptia careia a avut loc arbitrajul

daca prima instanta competenta e judecatoria atunci competenta apartine tribunalului.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
bustiuc elena, utilizator
nu m-ai lamurit, dat fiind faput ca prima instanta este judecatoria insa fiind vorba de litigiu comercial in opinia mea instanta imediat superioara este tribunalul comercial nu tribunalul, dar nu sunt sigur 100%. Tu ce parere ai?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in anularea hotararii arbitrare, competenta tribunalului comercial, complet format din 1 judecator davidalina davidalina In cazul unei actiuni in anulare a unei hotarari arbitrare, partea adversa sustine ca aceasta actiune reprezinta o cale de atac. Ca si cale de atac daca este ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata danitza danitza O societate are de incasat o anumita suma de bani rezultata din vanzarea unor produse.In contractul de vanzare-cumparare la capitolul litigii se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Proces comercial vad vad Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)