avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis cu dosar penal pe rol !!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis cu dosar penal pe rol !!!

As vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera permisul de conducere auto tinand cont de urmatoarele probleme:
1. Pe data de 18/06/2008 am fost prins cu viteza de 165 km/ora in afara localitatii de catre un echipaj de politie, dupa care am primit amenda pe care am achitat-o ulterior si o suspendare de 90 zile a carnetului de conducere incepand cu data de 4/07/2008.
2. Pe data de 15/07/2008 am fost prins cu carnet suspendat si numere provizorii expirate. Acest punct momentan este rezolvat partial cu proces pe rol...

Tinand cont de acesti factori as dori sa stiu daca dupa expirarea termenului stabilit de politie imi pot recupera carnetul tinand cont ca am fost informat de un avocat cu privire la faptul ca as putea rezolva problema in cauza adresandu-ma cu o cerere in sensul asta la organul de cercetare penala. (a se vedea decizia Curtii Constitutionale).
Sincer nu stiu exact ceea ce am de facut deoarece este pentru prima data cand am parte de o astfel de situatie si as dori niste detalii in acest sens...

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Rolandoo , utilizator 12:24, 7 Mai 2009
buna ziua, as avea si eu o intrebare daca puteti sa-mi raspundeti. Eu am un dosar penal la oradea pt conducere cu permisul suspendat. Acest dosar mi s-a intocmit pe data de 7.03.2008. Pana in 4.03.2009 nu s-a auzit nimic despre acest dosar, mi-am primit permisul de conducere inapoi dupa ce a trecut perioada de suspendare si am condus cu permis pana anul acesta cand mi-a aparut dosarul. Din acea data mi s-a suspendat permisul din nou, pana la solutionarea dosarului. Dosarul a ajuns la Parchetul Oradea in 4.04.2009 cu propunere de scoatere de sub urmarire penala. deci ar urma sa primesc o amenda administrativa. As vrea sa stiu care este termenul maxim care poate sta dosarul la Parchet pana la solutionarea acestuia, intrucat am mare nevoie de permis, pt ca din asta imi castig existenta. Am fost si la oradea, am depus si o cerere de urgentare a dosarului in 19.03.2009 si alta acum 2 zile. Spuneti-mi va rog cat mai poate dura asteptarea asta pt ca sunt disperat. Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins de 2 ori cu carnet suspendat, cu proces pe rol... sfaturi !!! p1xel p1xel As vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera permisul de conducere auto si a scapa de incidenta penala sau inchisoare, tinand cont de urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis suspendat Daniel85 Daniel85 Pe data de 31.11.2008 mi s-a suspendat permisul de conducere pentru numere expirate in judetul Salaj iar eu sunt din Vaslui. Problema mea este cand o sa imi ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere deyutzaferi deyutzaferi daca se anuleza carnetul de conducere din romania pentru poti merge intr-o alta tara straina sa iti faci carnet si sa circuli cu el in romnaia????[/quot][quot] (vezi toată discuția)