Cum as putea sa impart bunurile comune din casatorie,dupa divort,avand in vedere ca exista pamantul proprietatea mea dinainte de casatorie ,si casa construita impreuna.Am fost nevoita sa parasesc locuinta impreuna cu cei doi minori,incredintati mie la divort,din cauza comportamentului agresiv.El a schimbat iala si nu mai pot folosi casa.Vreau sa stiu daca pot sa cer eu despagubiri,deoarece nu mai doresc sa locuiesc sub nici o forma cu el in casa.Au copiii dreptul de a locui,in casa parintilor lor,eu ne-avand alta locuinta,proprietate.Ce drepturi au copiii?#-o
Va multumesc.
Copii nu au nici un drept in caz de divort. Puteti dumneavoastra sa cereti casa si sa ii platiti lui o sulta in functie de cat a contribuit la constructia casei.
As vrea sa ma despagubeasca el deoarece locuieste abuziv in casa si nu ma lasa sa locuiesc si eu.Eu nu am venituri suficient de mari si vrea toti banii odata,nu prin compensare cu pensia alimentara.
Multumesc
Ba copiii au dreptul la intretinere. Dv. aveti dreptul sa solicitati despagubire pentru teren.
Intretinerea poate fi si in natura. Ba chiar codul actual insista pe intretinerea in natura.
Ce se poate face depinde de situatia efectiva.
Compensare cu pensia nu se poate, ca imobilul v-ar ramane dv. si nu il puteti achita partial cu drepturile copiilor.