avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Cum as putea sa impart bunurile comune din casatorie,dupa divort,avand in vedere ca exista pamantul proprietatea mea dinainte de casatorie ,si casa construita impreuna.Am fost nevoita sa parasesc locuinta impreuna cu cei doi minori,incredintati mie la divort,din cauza comportamentului agresiv.El a schimbat iala si nu mai pot folosi casa.Vreau sa stiu daca pot sa cer eu despagubiri,deoarece nu mai doresc sa locuiesc sub nici o forma cu el in casa.Au copiii dreptul de a locui,in casa parintilor lor,eu ne-avand alta locuinta,proprietate.Ce drepturi au copiii?#-o
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:15, 10 Octombrie 2011
Te rog spune-mi ce inseamna in natura si daca trebuie sa fac un alt proces pentru asta sau pot cere asta la partaj?
Te rog spune-mi de ce eu nu pot sa cer despagubiri si pentru casa si teren,.
In natura inseamna in obiecte, asta puteti cere in partaj. Costul unui partaj e destul de mare, ar fi indicat sa incercati sa negociati cu el inainte sau macar contactati un avocat la o consultatie.
Teoretic, acea casa e a dv. Insa nu inteleg mai nimic, ba sunt bunuri din casatorie, ba nu e sotul dv...
mare a scris:

As vrea sa ma despagubeasca el deoarece locuieste abuziv in casa si nu ma lasa sa locuiesc si eu.Eu nu am venituri suficient de mari si vrea toti banii odata,nu prin compensare cu pensia alimentara.
Multumesc

Problema dvs. nu se poate rezolva decat in urma uneia sau mai multor judecati.
Trebuie analizat totul in concret pentru ca, intr-un proces, un mic detaliu poate schimba soarta procesului respectiv.Adica sa castige cel care parea ca nu are sanse mari.

Trebuie analizata intreaga situatie de fapt si aplicarea normei de drept in raport de ansamblul probatoriu concret care se va derula in fata instantei de judecata.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri adrianaioana adrianaioana buna am fost casatorita 9 ani de zile.in timpul casatoriei fosti socri au cumparat o casa unde am locuit eu cu fostul sot.casa e trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii minori si partaj rozaliaersek rozaliaersek Buna ziua,am o mare problema.Sunt casatorita de 15 ani si am 2 copii minori de 13 si 11 ani,de ceva vreme nu ne prea intelegem cu sotul,iar de 3 saptamani in ... (vezi toată discuția)
Divort janinabode janinabode buna.sunt intr-o situatie destul de penibila dupa o casnicie de 20,in care sotul s-a ocupat cu jocurile de noroc si nu a contribuit financiar in familie,am ... (vezi toată discuția)