cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
p.s. - nu inteleg de ce a-ti considerat corect -b-ul la grila 1 - va intreb, daca actul care contine obligatia respectiva este scris in intregime de cel care se obliga, mai este necesara mentiunea "bun si aprobat" ?? - NU .Eu spun ca -c - ar fi mai bun in cazul asta
grilele sunt din ciobanu; intr-adevar, la prima grila baremul retinea doar b)-ul corect. totusi cred ca este incomplet raspunsul; c)-ul este de asemenea corect pentru ca mentiunea bun si aprobat este necesara atunci cand inscrisul nu a fost scris in intregime de cel ce se obliga. sub un alt aspect, ce se intelege prin "scris in intregime" - invers interpretezi ca nu l-a scris in intregime, ci l-a scris partial, dar nu se mentioneaza daca a scris catimea ptr care se obliga- ratiunea regulii mentiunii bun si aprobat. cum nu este mentionat acest lucru prezumi ca ceea ce nu a fost mentionat nu exista. asadar, c)-ul ramane corect.
legat de b) ce nu l-ai retinut rares, codul civil prevede in art. 1180. Actul sub semnãturã privatã, prin care o parte se obligã cãtre alta a-i plãti o sumã de bani sau o câtime oarecare, trebuie sã fie scris în întregul lui de acela care l-a subscris, sau cel putin acesta, înainte de a subsemna, sã adauge la finele actului cuvintele "bun si aprobat"; arãtând totdeauna în litere suma sau câtimea lucrurilor si apoi sã iscãleascã.
baremul pentru grila 1 este b) in carte.
restul sunt corecte 2.bc3.bc4.bc
care mai aveti grile de-a lui Ciobanu , v-am mai spus care este parerea mea si o mai repet ultima oara --- dati-le foc --- sant mai utile cartile de colorat .:O
Practic , respectand strict regulile de concepere si rezolvare ale unei grile in stilul INM sau magistratura in general la grila nr. 1 nu este corect nici un raspuns:
-a- nu se pune problema - e umplutura
-b- mentiunea nu este necesara numai daca actul nu este scris de cel care se obliga
-c- mentiunea este necesara numai daca este vorba de un inscris ce contine o oblig. de a da o suma de bani sau o catime oarecare ........ bla . bla
1. In cazul impiedicarii de catre participant a savarsirii faptei:
a) in cazul in care instigatorul impiedica savarsirea faptei, autorul va raspunde penal;
b) in cazul in care complicelel impiedica savarsirea faptei, autorul nu va raspunde penal;
c) in cazul in care autorul impiedica savarsirea faptei, instigatorul nu va raspunde penal;
d) nici una din variantele de mai sus.
2.Daca autorul comite o fapta prevazuta de legea penala, dar mai putin grava decat aceea la care a fost instigat:
a) instigatorul raspunde pentru infractiunea mai grava pentru savarsirea careia a realizat, cu intentie, actele de instigare;
b) instigatorul raspunde pentru infractiunea savarsita de autor;
c) instigatorul raspunde pentru instigarea neurmata de executare;
d) nici una din variantele de mai sus.