uzufructul in favoarea unei persoane pana la data cand o alta persoana implineste o anumita varsta :
a) se stinge , daca uzufructuarul decedeaza inainte de termenul stipulat , la data decesului acestuia
b) se stinge la data cand decedeaza persoana a carei varsta fusese luata criteriu de referinta , daca decesul a intervenit anterior implinirii acelei varste
c) se stinge la data stipulata in contract daca nu intervine decesul uzufructuarului si chiar daca persoana respectiva decedeaza inainte sa ajunga la acea varsta
rares.serban a scris:
#-o - ciudata grila -- trebuie sa o citesti de 5 ori sa o intelegi
a- si c - zic eu
asa am zis si eu numai ca voineag a zis doar c )
eu nu sunt de acord pt ca uzufructul inceteaza la data mortii uzufructuarului
m-am gandit ca eu nu "vad" ceva si de aceea am postat intrebarea
reprezinta vicii absolute ale posesiei
a) discontinuitatea
b) clandestinitatea
c) echivocul
ENGFULL a scris:
uzufructul in favoarea unei persoane pana la data cand o alta persoana implineste o anumita varsta :
a) se stinge , daca uzufructuarul decedeaza inainte de termenul stipulat , la data decesului acestuia
b) se stinge la data cand decedeaza persoana a carei varsta fusese luata criteriu de referinta , daca decesul a intervenit anterior implinirii acelei varste
c) se stinge la data stipulata in contract daca nu intervine decesul uzufructuarului si chiar daca persoana respectiva decedeaza inainte sa ajunga la acea varsta
sincer eu vad in art 560 c civ doar raspunsul la varianta c)
pentru ca in cazul a) este vorba de decesul uzufructuarului , deci uzufructul se stinge si nu se transmite mostenitorilor pana la implinirea de cea de-a 3 pers a varstei stipulate in contract
singura varianta corecta este "c" din chiar cuprinsul intrebarii te prinzi; uzufructul este conditionat si nu simplu, conditionat de varsta uzufructuarului, gasiti in codul civil art. 560 faptul ca uzufructul nu se stinge pana cand persoana va ajunge la varsta stipulata , chiar dc ar muri zisa persoana inainte de varsta hotarata..