avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
deea29 a scris:

ENGFULL a scris:

reprezinta vicii absolute ale posesiei
a) discontinuitatea
b) clandestinitatea
c) echivocul

raspuns -a . Clandestinitatea poate fi invocata doar de catre persoana fata de care a fost exercitata pe ascuns posesia, deci are caracter relativ, iar echivocul in prezent nu e reglementat in cod ca fiind un viciu al posesiei, desi s-ar impune aceasta reglementare. echivocul semnifica practic lipsa posesiei.

=D>
sal, vad ca din programa e scos apelul si recursul.....le invatam sau nu?
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
littlenerv, utilizator
ENGFULL a scris:

infrcatiunea ce cuprinde in continutul sau , ca pe un element circumstantial agravant , o actiune sau inactiune ce reprezinta continutul unei alte infractiuni :
a) constituie infr complexa
b) paote fi sav cu intentie
c) paote fi sav numai cu praeterintentie

ziceti ca c)-ul este raspuns corect, dar ce parere aveti de furtul prin efractie?
ENGFULL a scris:

camylex a scris:

ENGFULL a scris:

uzufructul in favoarea unei persoane pana la data cand o alta persoana implineste o anumita varsta :
a) se stinge , daca uzufructuarul decedeaza inainte de termenul stipulat , la data decesului acestuia
b) se stinge la data cand decedeaza persoana a carei varsta fusese luata criteriu de referinta , daca decesul a intervenit anterior implinirii acelei varste
c) se stinge la data stipulata in contract daca nu intervine decesul uzufructuarului si chiar daca persoana respectiva decedeaza inainte sa ajunga la acea varsta

sincer eu vad in art 560 c civ doar raspunsul la varianta c)
pentru ca in cazul a) este vorba de decesul uzufructuarului , deci uzufructul se stinge si nu se transmite mostenitorilor pana la implinirea de cea de-a 3 pers a varstei stipulate in contract
singura varianta corecta este "c" din chiar cuprinsul intrebarii te prinzi; uzufructul este conditionat si nu simplu, conditionat de varsta uzufructuarului, gasiti in codul civil art. 560 faptul ca uzufructul nu se stinge pana cand persoana va ajunge la varsta stipulata , chiar dc ar muri zisa persoana inainte de varsta hotarata..

Ma scuzati am fost putin plecat -- dar vreau sa reiau putin problema acestei grile- dupa parerea mea varianta -a- este corecta si nu este incident art. 560 c. civ. pt. este vorba de moartea uzufructuarului ( in var. -a- ) si nu de moartea persoanei la care se refera art. 560
mai mult decat atat in varianta -c - se spune clar "daca nu a intervenit moartea uzufructuarului" iar pt. partea a doua a variantri -c- este incident art. 560
Dr. de uzufruct se stinge automat la moartea uzufructuarului indiferent de ce scrie in art. 560 articol care se aplica strict la situatia in care moare ,inaite de a implinii varstra stabilita, o alta persoana la care s-a facut referire si nu uzufructuarul

In alta ordine de idei la grila postata de mine cu remiterea de datorie singurul raspuns corect este -c - ( la donatia indirecta nu se cere nici o conditie de forma :"> , )
Ai dreptate cu uzufructul, se stinge neaparat la moartea uzufructuarului,el este prin esenta lui un drept temporar si intuitu personae,incesibil.Deci la moartea uzufructuarului el clar se stinge pentru ca nu are cum sa se transmita altcuiva.

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)