cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
In materia promisiunii unilaterale de vanzare;
a) dreptul beneficiarului poate fi transmis prin acte intre vii,cu respectarea conditiilor prevazute de lege privitoare la cesiunea de creanta
b) obligatia promitentului se poate transmite si prin mostenire
c) promisiunea poate capata caracter sinalagmatic fara insa a afecta caracterul unilateral al acesteia
Salutare tuturor. Am urmarit de ceva vreme ce scrieti pe forum. Eu vreau sa dau la INM si in cateva zile, cand revin din vacanta, ma apuc de invatat. Vreau sa stiu daca se mai pot face inscrieri pt examenul de anul acesta , daca avem de invatat apelul si recursul si daca e subiect de sinteza sau teste grila. De asemenea as vrea sa stiu daca avem voie cu cartile langa noi la examen si daca putem copia. Unde este afisata tematica? Poti sa te inscrii si la sediul INM?
Acum vorbind serios...ce am scris mai sus e reactia mea la postarile INUTILE care efectiv nu ar trebui sa se afle aici. Anul trecut am luat 69 de puncte, anul asta mi-am propus sa nu mai ratez si invat de 5 luni FARA PAUZA.
As vrea sa stiu daca ultimele grile propuse de rares (felicitari pt nivelul decunostinte) sunt luate de undeva sau create de el. Eu am lucrat tot ce inseamna Voineag, Dumitrache si colectivul, Boroi si Mihaela Ciobanu in materie de grile (pana acum cel putin la civil) si NU AM GASIT O INTREBARE ASEMANATOARE CU CEA DE LA REMITEREA DE DATORIE. Consider ca raspunsurile oferite de el sunt partial gresite, in special cand spune ca remiterea de datorie priduce vreun efect juridic pana la acceptare din partea debitorului. Raportul juridic al remiterii de datorie NICI NU SE NASTE MACAR pana la acceptare, deci ce efecte ar putea produce??? Ceea ce produce efecte este OFERTA DE REMITERE DE DATORIE, care este un raport si o institutie juridica DISTINCTA, cu efecte proprii. Iar cand zici ca remiterea de datorie, cand este o donatie, trebuie sa respecte TOATE REGULILE IN MATERIE fara sa precizezi care materie (a donatiei indirecte sau a donatiei in general), pe langa faptul ca intrebarea e neclara, conduce la concluzia ca se refera la regulile din materia donatiei. Fiind vorba de toate regulile, se includ aici si cele de forma, deci varianta C nu este corecta, stiind cu totii deja ca donatia indirecta este exceptata de la regulile de forma ale donatiei.
Totusi intrebarile de la concurs sunt mai clare si nu lasa loc de echivoc. Eventualele neintelegeri ale inttrebarilor din concurs, in 95 la suta din cazuri, provin din insuficienta pregatire a noastra (sau a celui care nu o intelege, si nu din modul de formulare).