avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Titi S. a scris:

Salutare din nou si trageti tare, mai e o luna si scapam.
Am intervenit sa zic ca Rares este mai rau decat Mihaela Ciobanu. Din 10 grile propuse de el, jumate au nevoie de clarificari si adaugiri. Pentru cei care nu stau bine cu materia aceste grile sunt fff descurajante. De asemenea, mi-am dat seama ca Rares acum studiaza civilul (bineinteles ca si stie, nu vreau sa zic ca nu ar cunoaste materia), si pe parcurs ce citeste mai compune o grila, ceea ce nu e chiar corect si realist. Mi-am dat seama citind un raspuns dezastruos al sau pe care l-a dat la o grila din penal.

Oricum la examen, cand te vezi cu foaia in fata, vreau sa zic tuturor care inca nu au dat, ca e un sentiment unic, te simti ca in ring numai tu cu adversarul (daca e cineva care a facut si box stie ce zic)...si faptul ca ai rezolvat corect grile la civil imediat dupa ce citesti 10-15 pagini nu va valora nimic in fata intrebarilor care efectiv sunt imprastiate prin toata materia si cam 70 la suta din ele SUNT SUPER CODATE dupa chipul, mintea si asemanarea celor din comisia de subiecte.

Este un sentiment fals de incredere atunci cand rezolvi grile imediat dupa ce ai citit o portiune de 10-20-30 de pagini sau un capitol, si vezi ca faci bine multe din ele. Grilele trebuie lucrate la sfarsitul materiei respective, pentru a simula macar partial incarcatura si conditiile efectiv de concurs.

Ceea ce face Rares impreuna cu camilex si altii se cheama box cu sacul. Numai ca la examen ai adversar in fata care da si inapoi.

Succes tuturor care se pregatesc!!!!!!!!!!!!!!

Legat de grilele lui rares, chiar daca jumatate au avut nevoie de clarificari, ma indoiesc ca urmareste sa posteze grile clare, dupa cum si cei de la inm nu formuleaza toate grilele clare (printre altele, vezi grila data in 2008 la admitere, G3, intrebarea 4, varianta C).
Chiar daca demersul lui il privesti in mod critic, eu cred ca ar trebui apreciata orice contributie, iar rares s-a dovedit ca ii pasa prin simpla punere in dezbatere si participare la dezbatere. Acesta este al 4-lea mesaj postat de tine privind admiterea la INM.

Sunt de acord cu tine cu modul de rezolvare a grilelor; da, e bine sa le faci la final, dar totodata e bine sa le faci si pe parcurs; important este sa le faci, indiferent de metoda; "in ring" dupa 10-15 pagini citite si fuga la grile se pot dovedi eficiente daca ai retinut informatia.

Totusi, nu pot sa nu apreciez interventia ta care, desi aparent demoralizatoare, e moralizatoare.

Succes si spor la invatat!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
dislexic, utilizator
Titi S. a scris:

Am intervenit sa zic ca Rares este mai rau decat Mihaela Ciobanu. Din 10 grile propuse de el, jumate au nevoie de clarificari si adaugiri. Pentru cei care nu stau bine cu materia aceste grile sunt fff descurajante. De asemenea, mi-am dat seama ca Rares acum studiaza civilul (bineinteles ca si stie, nu vreau sa zic ca nu ar cunoaste materia), si pe parcurs ce citeste mai compune o grila, ceea ce nu e chiar corect si realist. Mi-am dat seama citind un raspuns dezastruos al sau pe care l-a dat la o grila din penal.

Oricum la examen, cand te vezi cu foaia in fata, vreau sa zic tuturor care inca nu au dat, ca e un sentiment unic, te simti ca in ring numai tu cu adversarul (daca e cineva care a facut si box stie ce zic)...si faptul ca ai rezolvat corect grile la civil imediat dupa ce citesti 10-15 pagini nu va valora nimic in fata intrebarilor care efectiv sunt imprastiate prin toata materia si cam 70 la suta din ele SUNT SUPER CODATE dupa chipul, mintea si asemanarea celor din comisia de subiecte.

Este un sentiment fals de incredere atunci cand rezolvi grile imediat dupa ce ai citit o portiune de 10-20-30 de pagini sau un capitol, si vezi ca faci bine multe din ele. Grilele trebuie lucrate la sfarsitul materiei respective, pentru a simula macar partial incarcatura si conditiile efectiv de concurs.

Ceea ce face Rares impreuna cu camilex si altii se cheama box cu sacul. Numai ca la examen ai adversar in fata care da si inapoi.

Am postat grilele pe care le-am crezut mai dificile, tocmai pentru a indemna la citit, in cazul in care pareau chichite... nu pentru a descuraja... de multe ori am intrat pe site am vazut grilele postate, am incercat sa le rezolv, si apoi daca am gresit am recitit materia. Practic asta este ideea. Grilele mai usoare le facem fiecare acasa fara sa fie nevoie de dezbatre, insa cele mai dificile e bine sa le dezvoltam pe acest forum, ma gandesc ca de asta si exista.
Din experienta mea iti pot spune ca e nevoie mai mult decat de materie bine invata, e nevoie de tactica si de noroc.

Succes la invatat!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
ContSters10796, utilizator
camylex a scris:

Titi S. a scris:

Am postat grilele pe care le-am crezut mai dificile, tocmai pentru a indemna la citit, in cazul in care pareau chichite... nu pentru a descuraja... de multe ori am intrat pe site am vazut grilele postate, am incercat sa le rezolv, si apoi daca am gresit am recitit materia. Practic asta este ideea. Grilele mai usoare le facem fiecare acasa fara sa fie nevoie de dezbatre, insa cele mai dificile e bine sa le dezvoltam pe acest forum, ma gandesc ca de asta si exista.
Din experienta mea iti pot spune ca e nevoie mai mult decat de materie bine invata, e nevoie de tactica si de noroc.

Succes la invatat!

sunt de acord cu dislexic, camylex si ceilalti colegi care mai posteaza grile pe forum, in ceea ce priveste necesitatea discutarii solutilor acestor teste. discutarea lor argumentata nu poate fi decat benefica in procesul de pregatire pentru acest concurs de care toti speram sa trecem cu bine. pe mine cel putin, grilele postate pe acest site m-au impulsionat sa invat si mai mult si cred ca sunt in asentimentul multora cand zic asta.
asteptam si alte grile interesante de la rares. serban.

Indiferent de cum lucrati, va doresc tuturor sa intrati (inclusiv mie!!!) si sa ne intilnim la seminariile INM!!!!!

Stiu ca trebuie si noroc ca sa intri, am simtit-o pe pielea mea cand m-am trezit cu 69 de puncte, desi imi calculasem de vreo 40 de ori, dupa foaia cu subiecte cu care iesisem din examen, ca trebuia sa am fix 70 de puncte.
Titi S. a scris:

Indiferent de cum lucrati, va doresc tuturor sa intrati (inclusiv mie!!!) si sa ne intilnim la seminariile INM!!!!!

Stiu ca trebuie si noroc ca sa intri, am simtit-o pe pielea mea cand m-am trezit cu 69 de puncte, desi imi calculasem de vreo 40 de ori, dupa foaia cu subiecte cu care iesisem din examen, ca trebuia sa am fix 70 de puncte.
Norocul nu se invata...

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)