sapte_pitici a scris:
wildrainbow a scris:
art. 105 C.pen?
pai dupa cum ai zis si tu pe pagina anterioara fata de minorul iresponsabil nu se pot dispune masuri educative. iar 105 Cp este masura educativa. deci asta cade. si dupa cum am mai zis, minorului iresponsabil nu i se poate aplica pedeapsa, nici masuri educative si nici mas de siguranta a internarii medicale.
poate ca imi place sa despic firu' in patru, dar chiar vreau sa stiu ce se dispune in acest caz.
nu vad de ce nu i s ar aplica minorului masuri de siguranta, care au ca scop inlaturarea unei stari de periclo si preantampinarea savarsirii de noi fapte penale, fara a se face diferenta intre major sau minor, raspunzator sau nu, din punct de vedere penal.
este adevarat ca exista unele masuri de siguranta care se iau numai in cazul saavrsirii de infractiuni, insa ele nu fac obiectul discutiei in cauza - internarea medicala.
eu nu cunosc existenta vreunui text de lege care sa prevada ca minorilor nu li se aplica masuri de siguranta, dar daca exista v-as ruga sa il postati, ca sa nu mai fiu in eroare.