avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
As vrea sa va intreb cum abordati intrebarile de rationament analitic.
Am observat ca desi la prima intrebare le ordonezi intr-un fel, in urmatoarele intrebari ti se cere sa le ordonezi, dar difera ordinea la raspunsul corect. Care este logica?

Într-o după-amiază, Patterson are planificate întâlniri individuale cu fiecare dintre cei cinci clienţi – Reilly, Sanchez, Tang, Upton şi Yansky – şi se mai duce şi la sală să facă nişte exerciţii. Sesiunea de antrenament şi cele cinci întâlniri pe care le are Patterson cu clienţii încep fiecare la fix: 1:00, 2:00, 3:00, 4:00, 5:00 sau 6:00. Trebuie să se aplice următoarele condiţii:
Patterson să se întâlnească cu Sanchez cu ceva timp înainte de antrenament.
Patterson să se întâlnească cu Tang la ceva timp după antrenament.
Patterson să se întâlnească cu Yansky fie imediat înainte, fie imediat după antrenament.
Patterson să se întâlnească cu Upton cu ceva timp înainte să se întâlnească cu Reilly.
1. Care dintre următoarele ar putea fi un program acceptabil al sesiunii de antrenament şi al întâlnirilor lui Patterson, în ordine, de la 1:00 la 6:00?
(A) Yansky, antrenament, Upton, Reilly, Sanchez, Tang
(B) Upton,Tang, Sanchez, Yansky, antrenament, Reilly
(C) Upton, Reilly, Sanchez, antrenament, Tang, Yansky
(D) Sanchez, Yansky, antrenament, Reilly, Tang, Upton
(E) Sanchez, Upton, antrenament, Yansky, Tang, Reilly
Raspunsul corect este E.

Apoi alta intrebare de ordonare:
6. Care dintre următoarele ar putea fi ordinea întâlnirilor lui Patterson, de la prima la ultima?
(A) Upton, Yansky, Sanchez, Reilly, Tang
(B) Upton, Reilly, Sanchez, Tang, Yansky
(C) Sanchez, Yansky, Reilly, Tang, Upton
(D) Sanchez, Upton, Tang, Yansky, Reilly
(E) Sanchez, Upton, Reilly, Yansky, Tang

Raspunsul este tot E, dar alta ordine!
Poate mai urmaresc discutiile de pe forum cei care au dat si anul trecut si au intrat.
Pe ei as vrea sa ii intreb cum au abordat aceste teste de rationament logic! Ce anume ne recomanda pentru o rezolvare cat mai corecta si in timpul pus la dispozitie?
Multumesc!
As vrea sa va intreb cum abordati intrebarile de rationament analitic.
Am observat ca desi la prima intrebare le ordonezi intr-un fel, in urmatoarele intrebari ti se cere sa le ordonezi, dar difera ordinea la raspunsul corect. Care este logica?

eu imi fac schema pe foaie cu conditiile necesare si le iau apoi prin eliminare...sigur patru din variante nu indeplineste una din conditii.. deci ramane 1 singura varianta corecta.
mai trebuie sa faci si corelati intre conditii pentru a trage alte concluzii..de ex. in ex tau de mai sus..din prima conditie
Patterson să se întâlnească cu Sanchez cu ceva timp înainte de antrenament.
coroborata cu a treia
Patterson să se întâlnească cu Yansky fie imediat înainte, fie imediat după antrenament.
, rezulta ca Patterson se intalneste cu Sanchez inainte de a se intalni cu Yansky..

testul nu e imposibil, se poate cu ceva atentie, anul trecut era 1h si 40 min. pt fiecare set de 50 intrebari. eu le-am facut acasa in timpul prevazut si am facut vreo 51, 26 din partea I si 25 din partea aII-a.
nu stiu acum cum va fi cu astea 20 intrebari suplimentare..probabil si timpul o sa fie mai mare fata de anii trecuti.... vom vedea..:(
pt. alyssa: nu te descuraja!
la anul o sa fie mai bine!
cu siguranta vei invata mai mult!:)
in privinta intrebarilor de la rationament, am citit ca acestea se dau la universitatile americane de dreptB-)...... domnii prof. univ. au fost intr-un schimb de experienta pe acolo si asa cum face tot romanul cand pleaca pe undeva importa cate ceva pe principiul sa fie si la noi... nu conteaza ca se potriveste sau nu la sistemul nostru....

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)