avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort extrem de dureros si de greu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort extrem de dureros si de greu

buna ziua, va rog mult sa imi dati un sfat daca puteti
am avut o relatie cu sotul meu de 2 ani de zile. doi ani din care am avut si un copil care acum are 6 luni
acum fix o luna ne-am casatorit...
acum o saptamana am aflat ca sotul meu ma inseala cu o femeie bogata care cred ca i-a luat mintile....
eu am avut o sarcina cu probleme si mi s-a interzis raportul sexual iar dupa nastere am avut o dereglare hormonala si sangerari f multe asa ca sexul nu a fost prezent prea des desi a mai fost...
am aflat ca sotul meu are o amanta si am vrut sa divortam..el a insistat ca e vina mea ca m-a inselat pentru ca nu mai aveam pasiune si nu mai faceam sex suficient de des si ca la inceputul relatiei noastre
noi am locuit 2 ani de zile in apartamentul surori mele fara sa platim chirie pt ca sora mea mi-a facut mie un favor.
la 2 luni dupa nasterea copilului sotul meu care atunci imi era doar iubit, s-a apucat sa construiasca o casa spupunand ca ne vom muta acolo
m-a incurajat in a cere unui fost prieten din anglia sume mari de bani pentru a intretine casa si pe el in timp ce el isi cheltuia toti banii pe acea casa spunandu-mi ''' facem asa iubita ca sa termin eu casa mai repede si sa ne mutam' pt ca incepusera sa fie tensiuni intre noi si sora mea din cauza comportamentului lui fata de mine ( sunt multe de spus)
cand am decis sa ne casatorim...a zis ca ar prefera sa ne casatorim dupa ce face receptia lucrari si casa va fi pe numele lui pt ca ii da lui o siguranta, ca sunt banii lui bagati in acea casa
la o saptamana dupa ce a facut receptia lucrari, ne-am casatorit...tot eu am platit nunta ....ca sa il las pe el sa mai puna bani deoparte sa ne mobilam casa.
banii pe care i-am primit de la nunta...i-a luat ei pe toti...250 de milioane lei vechi
acum o saptamana si ceva a inceput sa tot plece noptile de acasa si sa se duca la casa aia..si-a mobilat dormitorul si bucataria......si tot ma parasea intr-o zi..venea a doua zi zicand ca ma iubeste si ca avea timp sa se gandeasca.
am angajat un detectiv particular pt ca banuiam ca ceva nu este in regula si detectivul mi-a confirmat ca se vede cu o alta femeie....dupa ce i-am zis ca stiu a recunoscut si el ca s-au vazut dinainte de casatoria noastra....
am incercat sa trec peste asta de dragul copilului si i-am zis ca l-as ierta...si ca incerc sa remediez relatia noastra sexuala si atunci a inceput sa imi zica ca sa ne mai vedem...sa fim impreuna dar a nu ii cer justificari pt nimic din ce face si mi-a zis ca are nevoie sa se mai gandeasca si sa iasa cu alte femei si nu am vrut sa accept
astazi sora mea m-a sunat sa imi zica sa ii eliberez apartamentul....asa ca l-am sunat pe sot sa ii spun ca vreau sa ne mutam in casa 'noastra' si de aici a inceput circul..ca e casa lui, ca nu avem ce cauta in ea, ca ne inchiriaza el un apartament.....in final a zis ca nu vrea sa mai auda nici de mine nici de copil daca incerc sa intru in casa lui..si ca daca il las in pace..imi semneaza ce vreau eu ca renunta la copil dar sa ii las casa in pace.....m-a facut in toate felurile...raie,,,,gunoi...etc....
trebuie sa ma va mai spun si ca noi ne-am casatorit pe data de 7 septembrie...si cei de la primarie miau pus o stampila pe buletin care ma obliga sa il schimb pe data de 24 septembrie cu un buletin cu noul nume...iar sotul meu refuza sa imi faca buletin pe casa lui.....el are inca domiciulul in buletin la casa unei foste prietene de a lui pt ca el nu este din bucuresti....
va rog mult ajutati-ma cu un sfat
poate sa nu imi faca buletin? nu am cum sa-l oblig?
in caz de divort am dreptul sa locuiesc macar in acea casa daca nu sa imi dea o parte din ea?
a amenintat ca daca incerc sa ma mut acolo prefera sa ii dea foc ca e casa lui si face ce vrea cu ea....nu ar fi pedepsit daca ar face asa ceva?
va rog mult ajutati-ma pt ca sunt disperata
de nervi ca insit sa ma mut, mi-a zis ca nu o sa imi dea niciodata nimic pt copil si ca va trebui sa ma lupt cu el in instanta pentru fiecare leu pe care il vreau de la el....
multumesc
Cel mai recent răspuns: Mary Janr , utilizator 23:41, 11 Octombrie 2011
Din pacate casa respectiva, receptionata inaintea casatoriei, este bunul sau propriu, nu a fost dobandita in timpul casatoriei si deci nu va face obiectul unu eventual partaj in caz de divort.
Daca o sa puteti dovedi ca ati contribuit la construirea acesteia in perioada anterioara casatoriei atunci o sa obtineti un drept de creanta pentru suma investita.
Poate totusi o sa gasiti o cale de a va rezolva acest diferend ... sunteti totusi la o luna de la casatorie ... si chiar nu inteleg de ce a fost de acord sa va casatoriti in conditiile in care deja avea pe altcineva si daca avea de gand sa rupa legatura cu dumneavoastra.
apelati neaparat la un cabinet de avocatura. cu amicul din anglia ati incheiat un contract sau i-ati dat o chitanta pt banii primiti???????????????
Depinde si ce venituri avea el, ce venituri dv., cum negociati cu el.
Acum puteti solicita in instanta sa va primeasca in casa, insa dupa divort nu mai aveti drept.
NU stim ce dovezi aveti, persoane, acte, mailuri etc.
Un avocat v-ar fi bun...
Avokitten a scris:

apelati neaparat la un cabinet de avocatura. cu amicul din anglia ati incheiat un contract sau i-ati dat o chitanta pt banii primiti???????????????

Am toate chitantele de western union....
Apelati urgent la un avocat!.Casa este bunul lui propriu, insa aveti un drept de creanta pentru tot ce ati cheltuit. Cu cat va trece mai mult timp, cu atat mai greu va fi sa probati ce ati investit. Un avantaj ar fi ca ati imprumutat bani pentriu casa de la cineva si se poate proba.

Un alt sfat care vi-l dau este sa nu acceptati un divort de comun acord, la notar ...si , in general sfatuiti-va cu un avocat inainte de a accepta orice in legatura cu omul asta...din ce spuneti pare extrem de pervers....si cu putere de convingere...aveti si un copil....

tot un avocat ar trebui sa va ajute si cu demersuri privind casa...eventual sa blocheze o eventuala vanzare..

vedeti ca va induce in eroare :nu exista sa renunte la copil.....ar fi interesant sa aveti si martori care sa probeze ca au auzit asa ceva! la fel si partea cu relatiile sexuale cand erati insarcinata...cu un avocat bun il faceti praf in instanta!

cat despre buletin, daca nu il schimbati la timp va alegeti cu o amenda.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am nevoie de un sfat din partea unui avocat sau persoana ... Annna19 Annna19 Buna ziua! Am nevoie de un sfat din partea unui avocat sau persoana care a trecut prin asa ceva. Sunt divortata, am un copil minor si vreau sa ies cu copilul ... (vezi toată discuția)
Divort Alex2016R Alex2016R Buna ziua azi am avut prima infatisare pt divort unde soțul meu a zis ca nu mai vrea să divorteze. Noi avem in cont niste bani pe care el ii vrea acum. Eu i ... (vezi toată discuția)
Soțul meu mă înșală. cum pot acționa în cazul divorțului dacă reușesc să obțin dovezi? Anaaa123 Anaaa123 Numele meu este paula și povestea mea este așa practic Prostituția practic când am început relația cu actualul meu soț el sa zicem nu știa ulterior a ... (vezi toată discuția)