avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca o persoana foloseste denumirea unei societati ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca o persoana foloseste denumirea unei societati abuzv...?

Daca o persoana foloseste in mod abuziv fara temei legal, denumirea unei SC. Comerciale si sustinand ca este angajata acesteia, aducand prejudicii morale si banesti ce i se poate intampla? In cazul in care exista dovezi pe internet, in forumuri, precum ca ar fi legitimata pe post de ziarist. In fapt nu exista nici o comventie intr-e persoana si societate, continuind sa denigreze aceea socitate, prin postari diverse, injurii etc., cateva sfaturi daca se poate???

Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Lycidas , utilizator 19:13, 9 Octombrie 2011
Persoana poate fi actiunata in judecata civila pentru injurii,etc.
Este posibil sa raspunda penal pentru alte infractiuni daca exista.
Depinde de mai multe lucruri.
Daca aceasta persoana intra pe un forum si sustine ca este angajat intr-o anumita functie la o anumita societate, cu scopul de a injura sau calomnia atunci, asa cum a aratat si dl. avocat, nu exista decat calea civila.
Nu am inteles care au fost prejudiciile banesti la care va referiti, insa o sa ne lamuriti.
alexandrugroza a scris:

Daca aceasta persoana intra pe un forum si sustine ca este angajat intr-o anumita functie la o anumita societate, cu scopul de a injura sau calomnia atunci, asa cum a aratat si dl. avocat, nu exista decat calea civila.
Nu am inteles care au fost prejudiciile banesti la care va referiti, insa o sa ne lamuriti.

Buna stimate domn Groza,

Prejudiciul este simplu, denigrarea unei companii, postand fel de fel de acuze , injurii etc., prin urmare sunt anumite pierderi intr-o societate care exista din 1995 fara antecedente de genul ca: plateste taxele la timp, nu are datorii fata de terti, fisa fiscala arata 0 datorii fata de stat, platesc angajatii la timp.

Persoana in cauza dupa cate stiu a purtat un dialog cu administratorul societatii, dorind a deschide oun punct de lucru al societatii comerciale pe care o conduce, neintelegandu-se cu persoana a refuzat sa mai deschida ceva acolo el gasind ceva mai bun si mai capabil din punct de vedere al conducerii unui punct de lucru, motivand faptul ca persoana in cauza a avut o societate comerciala care se ocupa cu fier vechi, dar dreptul i-a fost retras de a mai administra, datorita evaziunii fiscale in care a fost implicata persoana, iar justitia sia spus cuvantul, a inchis societatea.

in rest cam atat despre acest caz...

va multumesc...
Din ce spuneti dvs. nu exista prejudicii materiale, exista insa prejudicii morale prin postarea de injurii pe un anume forum.Administratorul societatii se poate adresa forumului respectiv pentru a inlatura orice fel de afirmatii calomnioase.Iar fata de persoana care denigra se poate doar actiona in instanta civila.

alexandrugroza a scris:

Din ce spuneti dvs. nu exista prejudicii materiale, exista insa prejudicii morale prin postarea de injurii pe un anume forum.Administratorul societatii se poate adresa forumului respectiv pentru a inlatura orice fel de afirmatii calomnioase.Iar fata de persoana care denigra se poate doar actiona in instanta civila.

Desigur cunosc acesta, dar mentionez ca peste tot unde respectva s-a logat gratuit, a postat fel de fel de afirmatii, prin asta cauzeaza prejudici destul de importante daca respevtiva firma lucreaza ONLINE, in acest scop ce se poate face? intreb ca inca nu m-am intalnit cu legea internetului.... multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrarea ºi dezinformarea pe internet postat sub forma de mesaj/e.mail/comentariu la adresa unei persoane fizice/juridice. Hoffa Hoffa Buna seara Daca poate cineva sa ma ajute cu o informatie: Cineva posteaza pe internet intr-un ziar anumite comentarii denigratoare la adresa unui ... (vezi toată discuția)
Conflicte intre colegi annahm11 annahm11 Cum se procedeaza cand un coleg aduce acuzatii grave altui coleg care are o imagine buna in comunitate si este apreciat in domeniul de activitate?Respectiv, ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot apara Dedex3 Dedex3 Am fost sunata de la politie si mi s-a spus ca exista o plângere impotriva mea din cauza ca am denigrat imaginea unei persoane. Eu eram prietena cu o fata si ... (vezi toată discuția)