avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denigrarea ºi dezinformarea pe internet postat sub ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denigrarea ºi dezinformarea pe internet postat sub forma de mesaj/e.mail/comentariu la adresa unei persoane fizice/juridice.

Buna seara
Daca poate cineva sa ma ajute cu o informatie:
Cineva posteaza pe internet intr-un ziar anumite comentarii denigratoare la adresa unui administrator de firma.
Cum pot si unde sa ma adresez pentru o plangere referitor la postarea respectiva? si ce impact are aceasta plangere ?
Cel mai recent răspuns: lum1n1ta , utilizator 11:08, 3 Martie 2013
Dacă știți cine este persoana autorului puteți sesiza instanța civilă pentru obținerea despăgubirilor materiale și/sau morale de la acesta.
Eventualele despăgubiri materiale vor trebui să fie dovedite de către D-voastră, iar cele morale vor fi apreciate de către instanță în concret, în funcție de prejudiciul moral pe care l-ați suferit prin acele postări.
Nu este vorba de o plangere, ci de o sesizare a instantei de judecata civila care va analiza cazul dvs.
Pentru a sesiza instanta trebuie sa faceti o sesizare scrisa si sa achitati taxele judiciare de timbru catre stat la momentul in care veti depune cererea la instanta de judecata pentru a incepe procesul.
Trebuie sa stiti si cuantumul daunelor materiale si morale pe care le solicitati.
Daca nu reusiti cu plangerea/sesizarea, rugati adminul ziarului(care detine IP-ul celui care posteaza) sa stearga acele comentarii, cat si pe viitoarele, mai ales ca in politica oricarei publicatii exista reguli, una dintre ele specifica neatacul/jignirea altor persoane de catre alti postatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimare - prejudiciu de imagine andrad84 andrad84 Buna ziua, Ma regasesc in urmatoarea situatie: moderatorul unui grup online cu peste 300 de utilizatori a publicat o intreaga postare defaimatoare la adresa ... (vezi toată discuția)
Buna seara cum pot proceda sa dau o persoana in judecată sau ... Arys12 Arys12 Buna seara cum pot proceda sa dau o persoana in judecată sau plângere pt calomnie ? Postează pe rețelele de socializare mesaje ca eu ma prostituez ca ... (vezi toată discuția)
Injurii pe un site, actionare in judecata admin Marianaroiu Marianaroiu Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe ... (vezi toată discuția)