avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Traficul de mare tonaj imi afecteaza locuinta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Traficul de mare tonaj imi afecteaza locuinta

Buna seara, locuiesc intr-o zona in care reabilitarea D.E se tot amana de aproximativ trei ani . Datorita traficului de mare tonaj si deteriorarii asfaltului am ajuns in situatia sa simt trepidatiile in casa si peretii locuintei sa se fisureze pe alocuri . M-am adresat anumitor institutii ale statului si raspunsul pe care l-am primit a fost "asteptati". Tot astept de ceva timp si nicio imbunatatire a situatie.
In situatai de fata ma pot adresa unei institutii anume sau ma poate ajuta cineva cu ceva mai concret ? Va multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: aleko27 , utilizator 23:22, 8 Octombrie 2011

Incercati sa adunati mai multe semnaturi din vecinatatea dumneavoastra asta ca o petitie, catre autoritati, in care sa cuprindeti doleantele dumneavoastra si al acelui tronson de locatari care sunt solidari cu dumneavoastra. Dupa expirarea termenului de 45 de zile de raspuns, impreuna cu raspunsul scriptic, daca este negativ, va adresati autoritatilor judecatoresti impreuna cu un avocat. Avocatul va demara demersurile necesare, in care veti solicita despagubiri, materiale s-au dupa caz, inclusiv cheltuielile judiciare.

Inaite de toate astea va readresati institutiiei unde ai depus petitia, cu o revenire asupra problemelor dvs., un memoriu domnului primar. Mai puteti cere cu raspuns in scris autoritatilor publice sa va comunice daca se vor demara lucrarile respective, cand s-au in ce stadiu se afla acel proiect, in baza Legi nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, consolidata 2009. Adresati-va si celor de la Brigada Rutiera daca sunteti din Bucuresti s-au Politiei Rutiere din provincie, care pot constata daca s-e fac abateri privind conducerea autovehiculelor care depasesc un anumit tonaj pe aceea artera a drumului. Impreuna cu institutiile abilitate pot propune ocolirea acelor artere, prin locuri special amenajate traficului greu in comun.

Succes
Multumesc frumos pentru raspunsul d.voastra.
Este vorba de un drum european, prima petitie am adresa-o acum trei ani , mi s-a raspuns sa astept, acum 30 de zile am scris din nou, raspunsul verbal a fost acelasi sa astept, dar nu pot astepta la nesfarsit . Acum astept raspunsul oficial, scris, apoi o sa incerc sa urmez pasii propusi de d.voastra.
Mereu este "scuza" nu sunt banii, dar nici eu nu -mi permit sa renovez locuinta la intervale scurte de timp.
Primaria nu are competenta pe tronsonul respectiv,, este o localitate componenta a unui oras de categoria II .
Ocolirea de care vorbiti este imposibila, este vorba de drumul european Craiova - Tg-jiu. va Multumesc frumos, o sa urmez pasii descrisi mai sus .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatia in localitate a tractoarelor si utilajelor agricole neinmatriculate/neinregistrate danvila danvila Buna ziua! Va solicit un sfat pentru rezolvarea unei probleme ce vizeaza nerespectarea prevederilor din codul rutier de catre patronii firmelor ... (vezi toată discuția)
Abuz al politiei comunitare cineartcom cineartcom In data de 18.05.2008 in jurul orelor 23:15 ma aflam la volanul autoturismului ruland in jurul sensului giratoriu din parcul Libertatii, ... (vezi toată discuția)
Sesizare primarie nerezolvata de 2 ani Noele Noele Buna ziua. Pamanatul din fata casei mele s-a surpat datorita ploilor si trecerea masinilor cu mare tonaj.Prima Sesizare am facut-o impreuna cu ceilalti ... (vezi toată discuția)