Buna ziua,
Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin O.M.Ed.C. nr. 3142/25.01.2006 prevede la punctul X:
Litigiile izvorâte din încheierea, executarea, modificarea, încetarea prezentului contract,nerezolvate pe cale amiabilă sunt de competenţa instanţelor judecătoreşti de contencios administrativ.
ARTICOLUL 126 din Constitutia Romaniei:
(2) Competenţa instanţelor judecătoreşti şi procedura de judecată sunt prevăzute numai prin lege.
In Legea 128/1997 -statutul personalului didactic nu exista nici o prevedere care sa reglementeze in favoarea instantei de contecios contestatia unei decizii de eliberare din functia de director.
CONTRACTUL DE MANAGEMENT EDUCAŢIONAL este in anexa 4 a
Intrebarea e urmatoarea:
CONTRACTUL DE MANAGEMENT EDUCAŢIONALeste elaborat de functionari ai Ministerului Educatiei si Cercetarii iar la punctul X au stabilit competenta in favoarea instantei de contencios administrativ. Au ei prerogativa de a stabili competenta in favoarea unei instante?
Care este instanta competenta sa judece litigiile aparute din contractul de management educational?
Sper sa ma fac inteles
Multumesc
tribunalul judetean dupa stiinta mea..
e discutabi daca-i de contencios ori litigii de munca..desi eu cred ca-i de litigii
insa vb de competenta functionala a treibunalului
Am inteles ... atunci , litigiul este de competenta sectiei de contencios administrativ , asa cum am mai spus si in mesajul anterior ... chiar exista jurisprudenta in acest domeniu ... [ link extern ]