avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract management-competenta instantei de judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract management-competenta instantei de judecata

Buna ziua,
Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin O.M.Ed.C. nr. 3142/25.01.2006 prevede la punctul X:
Litigiile izvorâte din încheierea, executarea, modificarea, încetarea prezentului contract,nerezolvate pe cale amiabilă sunt de competenţa instanţelor judecătoreşti de contencios administrativ.
ARTICOLUL 126 din Constitutia Romaniei:
(2) Competenţa instanţelor judecătoreşti şi procedura de judecată sunt prevăzute numai prin lege.
In Legea 128/1997 -statutul personalului didactic nu exista nici o prevedere care sa reglementeze in favoarea instantei de contecios contestatia unei decizii de eliberare din functia de director.
CONTRACTUL DE MANAGEMENT EDUCAŢIONAL este in anexa 4 a
Intrebarea e urmatoarea:
CONTRACTUL DE MANAGEMENT EDUCAŢIONALeste elaborat de functionari ai Ministerului Educatiei si Cercetarii iar la punctul X au stabilit competenta in favoarea instantei de contencios administrativ. Au ei prerogativa de a stabili competenta in favoarea unei instante?
Care este instanta competenta sa judece litigiile aparute din contractul de management educational?
Sper sa ma fac inteles
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Ionut Nistor , Consilier juridic 15:39, 8 Aprilie 2013
1. Legea nr.128/1997 a fost abrogata de Legea nr.1/2011

2. Litigiul nu este de competenta Sectiei de conflicte de munca si asigurari sociale, ci Sectiei de contencios administrativ si fiscal.
tribunalul judetean dupa stiinta mea..
e discutabi daca-i de contencios ori litigii de munca..desi eu cred ca-i de litigii
insa vb de competenta functionala a treibunalului
Eliberarea din functie s-a intamplat 2009. Atunci era in vigoare legea 128/1997.
De ce contencios? Se poate o motivare?
Am inteles ... atunci , litigiul este de competenta sectiei de contencios administrativ , asa cum am mai spus si in mesajul anterior ... chiar exista jurisprudenta in acest domeniu ...
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Proces dupa casare Mihai Pop Mihai Pop Bună ziua, Am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu incepand cu 1 martie 2009, am contestat decizia de eliberare si a fost ... (vezi toată discuția)
Instanþa competentã ºi obligativitatea de a fi reprezentat prin avocat puideurs puideurs Buna ziua, Intr-o cauza privind disp. art.8 din Legea 554/2004 a contenciosului ad-tiv, pentru o hotarire definitiva si irevocabila privind decizia de ... (vezi toată discuția)
Contestare ordin de incadrare personal contractual plimbarici plimbarici Buna ziua, In luna ianuarie ca urmarea a majorarilor de 25% am primit un ordin prin care mi s-a majorat salariul de baza in care am constatat calcularea ... (vezi toată discuția)