avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare

Buna seara am savirsit in perioada 2006-2009 o delapidare pe care am recunoscut o in 2010 deci m-am autodenuntiat firma a depus plingere penala am fost chemat cum un an politie pentru declaratii.Acum am fost chemat din nou la politie pentru o alta declaratie in care eu imi recunosc fapta. Nu am reusit sa returnez suma sustrasa pentru ca acum 2 luni am reusit sa ma reangajez doresc sa platesc din salar legal ce suma se poate retine din salar eu am 800 ron brut. Cit coasta o expertiza judiciara si in cit timp se poate executa? Daca m-am autodenutiat si colaborez cu organele de ancheta am vrio sansa sa primesc o pedeapsa cu suspendare? suma este 80000 ron . Trebuie sa iau legatura cu firma sa le propun o suma din salar pentru ca nu am bunuri .
Cel mai recent răspuns: aledical , utilizator 11:50, 9 Octombrie 2011
Chiar daca va veti intelege cu firma,fapta ramane fapta.Nu priviti asa simplist aceasta situatie.Gata,ati recunoscut ,iese cu suspendare....Angajati un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
andymaurul, utilizator
Da,angajarea unui avocat este recomandabila.
De principiu,aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare.
nu va bazati pe suspendare..respectiv promisiuni desarte..
ganditi-va la ce-i mai rau, ca fostul premier...
de ce spuneti ca are sanse de suspendare a executariiX-(
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti sanse ,daca declarati ca doriti sa fiti judecat dupa procedura privind recunoasterea vinovatiei, art. 320 indice 1 C. pr . pen. In aceasta procedura vor fi administrate probele din etapa urmaririi penale , iar pedeapsa va va putea fi redusacu o treime.IN plus , puteti beneficia si de circumstante atenuante, in caz cavor fi retinute, situatie in care veti putea beneficia si de o reducere mai mare.
Totusi,achitarea prejudiciului poate fi o circumstanta atenuanta si chiar o conditie pentru a putea beneficia de prevederile acestei legi, insa, ar fi ideal sa va intelegeti cu victima prejudiciului asupra esalonarii platii.
Sanse lapedeapsa cu suspendare aveti daca va va fi aplicata o pedeapsa de cel mullt 3 ani si sa nu aveti o condamnare anterioara mai mare de 6 aluni.
Pedeapsa pentru delapidare in variantasimplaeste de la 1 la 15 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
milica_d1972 a scris:

nu va bazati pe suspendare..respectiv promisiuni desarte..
ganditi-va la ce-i mai rau, ca fostul premier...
de ce spuneti ca are sanse de suspendare a executariiX-(


Pentru ca daca este aparat bine are sanse la suspendare in raport de tot ce a sustinut userul.
O pedeapsa cu suspendare nu este extrem de greu de obtinut...in acest caz...

Alte discuții în legătură

Ajutor aledical aledical Am un dosar penal delapidare nu am mai avut probleme cu legea m-am autodenuntiat si am colaborat cu anchetatori suma este 80000 ron pot primi mai putin de 5 ani (vezi toată discuția)
Delapidare jwl jwl Buna ziua, Sunt cercetata pentru delapidare in suma de 260.000 lei la o banca. Precizez ca m-am autodenuntat la institutia la care am lucrat , am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Raspuns aledical aledical Pentru o delapidare suma ne recuperata pot primi intre 10-20 ani daca m-am autodenutiat si am recunoscut faptele si nu am avut antecedente penale. (vezi toată discuția)