avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Dupa cat timp de neplata a impozitului pe un ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Dupa cat timp de neplata a impozitului pe un teren,ti-l poate lua statul????

Buna seara...Am auzit ca exista o lege,prin care,statul iti poate lua terenul daca nu ai platit ceva ani impozitul ptr el...Imi poate spune cineva despre ce lege e vorba????Ma refer la terenurile agricole din afara localitatii.... Multumesc anticipat....
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:00, 9 Octombrie 2011
Nu stimate domn, am vrut sa subliniez ca si pentru impozitele datorate bugetului local termenul de prescriptie este tot de 5 ani, la fel ca si pentru datoriile la Bugetul Statului.
Si administratia publica locala nu este tot o autoritate a statului care se administreza la nivel local prin taxe si impozite? Sau trebuie sa fac referire si la un text al Constitutiei Romaniei, republicata?
Destinatia fondurilor este total diferita. Aceasta este esenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda Adycristina Adycristina O amenda contraventionala din anul 2005 se prescrie.Daca persoana nu a semnat nimic de la adm.locala. (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie auto ContSters280210 ContSters280210 Nu am platit la financiar impozitul la masina din 2008. Acum, dupa 5 ani se poate prescrie datoria sau nu? Va multumesc, anticipat! (vezi toată discuția)
Datorii la taxe si impozite locale lore8000 lore8000 Datoriile la taxe si impozite locale se prescriu in 3 ani? Cum poti scapa de ele daca nu le achiti? Ma refer la amenzi si taxe de timbru. (vezi toată discuția)