avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acte necesare infiintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acte necesare infiintare ONG

Buna ziua!

Am o nelamurire vis-a-vis de infiintarea unui ONG. Am obtinut dovada de disponibilitate a denumirii de la Ministerul Justitiei, dispun de sediu, act constitutiv, statut. E necesar un aviz din partea Ministerului de resort?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 20 Iulie 2009
Cererea de înscriere a asociaţiei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială urmează să-şi aibă sediu va fi însoţită de următoarele documente:
a) actul constitutiv;
b) statutul asociaţiei;
c) actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial;
d) dovada disponibilităţii denumirii eliberată de Ministerul Justiţiei sau, după caz, refuzul motivat al eliberării acesteia.
Va multumesc frumos.
raduburcea a scris:

Va multumesc frumos.
Ase citi O.G.Nr.26/2000,aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.246/2005 .
In legatura cu sediul unei asociatii ( ce trebuie sa contina dosarul complet pentru judecatorie), este suficient doar contractul de comodat (trebuie in plus si declaratia proprietarului la notar?) sau trebuie si acceptul asociatiei de proprietari respectiv acceptul vecinilor de palier?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
Razvanis, utilizator
Este suficient contractul de comodat.

Alte discuții în legătură

Cîte copii autentificate am nevoie? niksonmd niksonmd Am o mica neclaritate si cer un pic de ajutor, va rog: In momentul prezentarii la instanta judecatoreasca cite copii autentificate am nevoie de: - ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong! artemisdm artemisdm Va rog sa ma ajutati, intr-o problema! Doresc sa infiintez un ONG cu maxim 15 persoane, in domeniul social care sa functioneze in mediul rural! Care sunt pasii ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie non-profit moonprincess moonprincess buna ziua! as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu referire la conditiile de infiintare a unui non-profit. ma intereseaza in primul rand numarul minim de ... (vezi toată discuția)