avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acte necesare infiintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acte necesare infiintare ONG

Buna ziua!

Am o nelamurire vis-a-vis de infiintarea unui ONG. Am obtinut dovada de disponibilitate a denumirii de la Ministerul Justitiei, dispun de sediu, act constitutiv, statut. E necesar un aviz din partea Ministerului de resort?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 20 Iulie 2009
Salutare!
Am o nelamurire: dosarul pt judecatorie trebuie sa contina statutul si actul constitutiv in 2 ex originale si 6 copii.Acum vreau sa stiu dc copiile trebuie sa fie legalizate sau nu.Va multumesc!
Da. Este necesar ca toate copiile depuse sa fie autentificate.
Eu am preferat sa depun originale (pentru ca era mai ieftin ;)).
mikyangel a scris:

Am fost la banca sa le spun ca vreau sa depun patrimoniul pentru Asociatie si mi-au cerut urmatoarele documante:
-Dovada inregistrarii Asociatiei in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, de la judecatorie
-Certificatul fiscal
-Extras la zi din Registrul National al Persoanelor Juridice fara scop lucrativ
-Proces verbal al fondatorilor privind deschiderea contului.
Dar eu stiu ca nu poti obtine inregistrarea Asociatiei fara dovada patrimoniului la dosar(si atunci nu se bat cap in cap?)
De unde iau certificatul fiscal?

Este o aberatie ceea ce va cere acea banca ... puteti merge sa depuneti patrimoniul initial pentru asociatie la alta banca care stie ca nu aveti de unde sa depuneti acele acte ...
Certificatul fiscal se elibereaza de catre Administratia Financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cîte copii autentificate am nevoie? niksonmd niksonmd Am o mica neclaritate si cer un pic de ajutor, va rog: In momentul prezentarii la instanta judecatoreasca cite copii autentificate am nevoie de: - ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong! artemisdm artemisdm Va rog sa ma ajutati, intr-o problema! Doresc sa infiintez un ONG cu maxim 15 persoane, in domeniul social care sa functioneze in mediul rural! Care sunt pasii ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie non-profit moonprincess moonprincess buna ziua! as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu referire la conditiile de infiintare a unui non-profit. ma intereseaza in primul rand numarul minim de ... (vezi toată discuția)