avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... restituire bunuri confiscate de bcco
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

restituire bunuri confiscate de bcco

ce demersuri trebuie sa intreprind pentru a reintra in posesia unor bunuri confiscate de bcco.Precizez ca au confiscat o cantitate de 10 kg de pietre semipretioase pe considerentul ca nu aveam autorizatie de detinere...Dupa 3 ani de procese instanta m-a achitat dar asupra pietrelor nu s-a pronuntat .Am incercat o actiune in civil pe legea speciala dar mi-a fost respinsa intrucat pietrele nu au fost confiscate si duse la BNR.Retinerea pietrelor a fost facuta in anii 2002-3003, la bbco se afla inca in depozitul lor,astfel incat cum pot reintra in posesia lor?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Catalina Apetrachioaei , Consilier juridic 17:00, 11 Octombrie 2011
Buna dimineata .
La prima vedere cred ca este vorba despre aplicarea dispozitiilor art.118 din Codul penal privind confiscarea speciala si ale art.439 din C.de proc.penala privind aplicarea masurilor privind confiscarea speciala .Organul de urmarire penala ,cred ca avea obligatia de predare a acestor bunuri cu regim special la unitatile specializate in acest sens,banci sau trezorerie , pana la solutionarea urmaririi penale ,daca era cazul,cf.art.118 alin.1,lit.f din C.penal, respectiv detinerea de bunuri a caror detinere este interzisa de lege,atata timp cat nu exista autorizatie de detinere in acest sens .
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
intr-adevar instanta dispune "conform art 118 lit.d cod penal dispune confiscarea cantitatii de ....pietre semipretioase,ridicate de la inculpatul...aflate in custodia IPG .serv. de combatere a crimei organizate"
am incercat o actiune pe civil-oug 190/2000,dar in apel mi-a respins actiunea cu urmatoarea motivare "prin decizia penala s-a dispus confiscarea nu in baza decretului 244/1978 ci in baza art 118 lit.d cod penal,prin urmare este o hotarare cu autoritate de lucru judecat ce nu poate fi incalcata...reclamantul avand la dispozitie calea prevazuta de art 394 alin1 lit. a cod procedura penala"
aici vine nelamurirea mea- ce motiv de revizuire in penal as avea pentru a solicita sa mi se restituie pietrele confiscate???sau ce alta actiune as putea promova pentru a reintra in posesia pietrelor??
Multumesc pentru sprijin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o creanta impotriva bnr? aris01 aris01 Cum pot recupera o creanta de la BNR? Aceasta reprezinta o despagubire ceruta in anul 1983 de BNR in baza Decretelor 244/1978 si 210/191960 si reprezinta ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal xntcristina xntcristina Buna ziua ! Va rog daca poate cineva sa imi spuna daca dupa 1 febr / 2014 se schimba ceva in dosarul meu de condamnare pe care am sa-l relatez ? Soluție ... (vezi toată discuția)
Motivare in drept rolex rolex O persoana a fost condamnata in 1956 la 10 ani temnita grea si confiscarea totala a averii pentru activitati contra clasei muncitoare. In anul 2002 Curtea ... (vezi toată discuția)