avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de evacuare sc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de evacuare sc

detin 20%din firma cu sotia care detine 80% firma desfasoara activitatea in spatiul proprietate comuna cu sotia intrebarea este daca pot notifica firma sa paraseasca spatiul pt un motiv sau altul bineinteles odata cu notificarea incetarii contractului de comodat existent
Cel mai recent răspuns: lawyer13 , utilizator 02:30, 7 Ianuarie 2013
pai daca spatiul este detinut in devalmasie(priprietatea comuna a sotiilor), sotia are dreptul la 1/2 din spatiu, cota ideala de drept nu este individualizata in concret, care parte anume din spatiu poate sa o paraseasca si cat anume inseamna 1/2 din spatiu?, sotia dvs poate restrange activitatea de desfasurare a societatii in partea sa de proprietate, pe care ma intreb o veti putea indiidualiza in concret?
Din punctul meu de vedere nu veti putea obtine evacuarea, avand in vedere si actiuniile majoritare a sotiei, cat si bunul inchiriat societatii aflat in devalmasie cu aceasta.

Este doar o parare,

Succes,
Daca contractul de comodat incheiat cu societatea este reziliat, atunci puteti solicita evacuarea societatii care nu mai are nici un contract in baza caruia sa isi desfasoare activitatea in spatiul respectiv.
care ar fi procedura de reziliere a contractului de comodat in acest caz?
mersi
Trebuie sa adresati o notificare societatii respectiv prin care sa-i comunicati faptul ca incepand o anumita data, respectivul contract este reziliat, cu invocarea motivului pentru care doriti rezilierea contractului.
va multumesc pt lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere elenutahd elenutahd Detin un spatiu pe care l-am inchiriat unui locatar pe o perioada de 5 ani. Locatarul s-a dovedit neserios si nu imi plateste chiria la timp si se comporta ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract comodat cu termen farly123 farly123 Buna ziua, sunt administratorul unui SRL ce l-am preluat de la persoana X . Societatea la momentul preluarii detinea un contract comodat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)