avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract comodat cu termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract comodat cu termen

Buna ziua,
sunt administratorul unui SRL ce l-am preluat de la persoana X .
Societatea la momentul preluarii detinea un contract comodat pe perioada nedeterminata pentru utilizarea spatiului. Dupa preluarea societatii am semnat un act aditional in care am precizat termenul contractului comodat pana in anul 2022.
In cadrul contractului comodat nu exista clauze de reziliere a acestuia.
La momentul actual persoana X ( fost administrator al societatii) a cumparat spatiul de la sora sa si mi-a transmis o notificare prin care solicita eliberarea spatiului in termen de 5 zile.

In plus, a intrerupt furnizarea gazului in locatie iar din acest moment societatea nu isi poate desfasurea activitatea , fiind foarte frig in interior.

Doresc sa stiu daca este legal ce face , poate rezilia unilateral contractual comodat si care este procedura de solutionare deoarece eu doresc ca societatea sa isi desfasoarea in continuare activitatea in locatie conform contractului comodat.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
farly123, utilizator
Cel mai recent răspuns: farly123 , utilizator 13:03, 28 Noiembrie 2018
Mergeți cu actele la avocat pt o consultație juridică pertinentă și pentru a găsi soluția optimă!
La prima vedere, fiind vorba despre un contract de comodat, comodantul îl poate rezilia unilateral.
Inainte de a ajunge la o consultatie juridica am apelat aici, o cale mai rapida. Cat despre faptul ca poate rezilia , eu zic ca incalca un contract si nu respecta termenul pana la care a fost predat spre folosinta cu titlul de gratuit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de comodat lucabuluca lucabuluca Acum un an, impreuna cu prietenul meu am deschis o firma. Sediul social se afla la adresa apartamentului tatalui meu. Din luna iunie am renuntat la partea mea, ... (vezi toată discuția)
Desfiintaare srl TRamona TRamona Buna ziua! Sunt asociat unic si administrator al unui SRL in cadrul caruia am si CIM. In prezent am un contract de inchiriere cu un complex comercial pentru ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)