Buna ziua,in luna iulie am incheiat o asigurare de locuinta,iar ulterior am aflat ca persoana care a incheiat aceasta asigurare era inca minora,avea 17 ani.A implinit 18 de abia in luna septembrie.Mai este valabila asigurarea?Va multumesc
Asiguratorul si nu persoana care a incheiat polita este cel care isi asuma responsabilitatea documentului emis.Polita este valabila si nu poate fi contestata din motivul invocat.
Situatia semnalata este intr-adevar una de exceptie si greu de presupus ca n-ar fi unicat.
Nu cred ca este o situatie unica. Si eu lucrez in domeniul acesta de la varsta de 18 ani (impliniti) si cunosc pe cineva in aceeasi situatie. Atat timp cat polita de asigurare este completata corect conform cerintelor dvs, ea este valabila. Cat despre firma ce a pus in functie acel minor, ar putea raspunde in fata legii pentru acest lucru. Asta daca respectivul avea contract de munca. In cazul contractelor de colaborare, unele aspecte sunt stabilite de catre Broker...(asta daca avea contract de colaborare cu un broker si nu cu o societate de asigurari).
Asiguratorul sub a carui umbrela se face asigurarea este raspunzator daca o polita intocmita de agentul minor este gresita sau nu are acoperire in momentul unui eveniment asa ca stati linistit.