Ma poate sfatuii si pe mine cineva daca la recurs pot solicita mutarea dosarului la Tribunalul Bucuresti ? Procesul s-a incheiat la Tribunalul sectorului 5 si decizia judecatorului nu ma favorizeaza in nici un fel. As dorii sa fac recurs la Tribunalul Bucuresti insa nu stiu daca e posibil si in ce mod. Nu cred ca e acelasi lucru cu stramutarea, nu ?
Recursul se judeca de instanta superioara. In cazul dvs, daca fondul s-a judecat la Judecatoria Sectorului 5, recursul se va judeca la tribunalul Bucuresti.
Multumesc pentru raspuns .
As mai avea o intrebare . Am inteles ca la recurs nu se pot aduce probe doar inscrisuri. Ce fel de inscrisuri as putea aduce , daca tot procesul a constat in stabilirea unui program de vizita a minorului, iar judecatorul mi-a aprobat cererea in parte , mi s-a aprobat un week end pe luna drept de vizita la domiciliu in prezenta famliliei si nu mi s-a dat aprobarea pentru ca minorul sa poata venii la mine cateva zile pe perioada vacantelor.
Ce as putea aduce nou la recurs ? Cum as putea castiga recursul ? Chiar numai stiu ce sa fac, dar nu pot renunta asa usor la copil. Acum e mic si nu-i pot explica de ce nu pot petrece timpul cu el, dar cand o sa se mareasca nu o sa inteleaga de ce nu am facut tot ce se poate.
Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi. Multumesc pentru ajutor.
Recursul il formulati si il depuneti la Judecatoria sectorului 5, urmand sa fiti citata de Tribunalul Bucuresti care va si judeca recursul.
Formularea recursului se poate face in termen de 15 zile de la comunicarea motivarii hotararii instantei Judecatoria sectorului 5.
Nu are nici o treaba cu stramutarea.
Cererea se formuleaza astfel:
Domnule Presedinte,
Subsemnata, domiciliata in ..., str.....nr...., in calitate de reclamanta/parata in dosarul nr....prin care s-a pronuntat sentinta civila nr....din...., prein prezneta inteleg sa formulez
RECURS
impotriva sentintei civile nr....pronuntata de Jud. sect. 5 in dosarul nr..../ intrucat o consider neintemeiata/nelegala, solicitand:
1. Admiterea recursului, modificarea/casarea hotararii cu trimiterea la rejudecare la instanta de fond pentru urmatoarele
Motive:
1. Expuneti situatia de fapt si care ar fi motivele pentru care considerati ca hotararea instantei nu este legala sau temeinica ;
2. In final reinterati cererea de admitere a recursului.
Ceea ce v-am prezentat este cu titlu informativ insa formularea unei cereri de recurs este o lucrare complexa si care se face in baza unor documente/inscrisuri aflate la dosarul cauzei sau/si in baza motivarii sentintei.
Incercati sa obtineti o consultatie juridica de la un specialist. Nu este atat de simplu cum pare.
Succes!