avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... atacuri din partea bandelor de rromi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

atacuri din partea bandelor de rromi

Pe 10 sept.in urma unor discutii telefonice datorita bruscarii fetitei care se afla la joaca ,o banda de tigani mi au intrat in curte ,au distrus fatada casei ,mi au rupt portile ,au stricat o bicicleta si mi au furat un polidisc. Am facut plin gere la parchet si politie,politistul a spus ca o sa vina pt. audiere martori cind o sa aiba timp pt. ca e singur la post.au trecut 3 sapt.nu sa intimplat nimic,tiganii imi ameninta copii care de frica nu vor sa mearga la scoala ,trebuind sa ii duc cu taxi ul.va rog sa ma ajutati.multumesc.
Cel mai recent răspuns: brumavasile , utilizator 18:21, 10 Septembrie 2012
Sunati la politie cand se ivesc astfel de situatii.Sunt oblgati sa vina.Si asigurati-va ca aveti martori pentru a sustine si o plangere pentru amenintare.Deci de fiecare data cand va simtiti in pericol sunati la politie, ii vor amenda si poate se vor mai potoli.PLangerea isi va urma cursul, se vor efectua cercetari, doar ca dureaza, fiindca sunt multe plangeri .
Daca va ameninta pe dvs. si pe copii puteti face plangere pentru infractiunea de amenintare.
Incercati sa inregistrati convorbirea telefonica si sa mergeti cu ea la politie atunci cand veti face plangerea pentru amenintare.
brumavasile a scris:

Pe 10 sept.in urma unor discutii telefonice datorita bruscarii fetitei care se afla la joaca ,o banda de tigani mi au intrat in curte ,au distrus fatada casei ,mi au rupt portile ,au stricat o bicicleta si mi au furat un polidisc. Am facut plin gere la parchet si politie,politistul a spus ca o sa vina pt. audiere martori cind o sa aiba timp pt. ca e singur la post.au trecut 3 sapt.nu sa intimplat nimic,tiganii imi ameninta copii care de frica nu vor sa mearga la scoala ,trebuind sa ii duc cu taxi ul.va rog sa ma ajutati.multumesc.

Buna..,

Este cea mai buna solutie indicata de avocat Lascoschi si cu doamna Legally_aid toate la momentul potrivit, iar ca o mica paranteza pe viitor va sfatuiesc sa aveti grija la exprimare sa nu va treziti ca sunteti incriminat dumneavoastra (reclamat), pentru faptul ca folositi expresii jignitoare la adresa comunitatii de Rromi. vezi si legea discriminarii: Ordonanta Guvernului nr.137 din 31 august 2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, adoptata in temeiul art. 1 lit. S pct. 2 din Legea nr. 125/2000 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.431 din 2 septembrie 2000.

Cu multa stima...,
astazi a venit pina la urma seful de post pt. declaratii de la martori.pritre altelele mi a spus direct ca sunt iesponsabil,ca nu ma gindesc la familia mea ,ca el nu are ce facesi cel mai intelept ar fi sa mi retrag plingerea.nu a acceptat sa fiu si eu prezent la audierea martorilor,dupa care mi a spus ca declaratiile de la 'un paznic prost si o baba mioapa' nu fac doi bani in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
brumavasile, utilizator
Argumentarea politistului este contrar legii, el nu are dreptul sa sugereze cine, cum si in ce fel sa isi retraga reclamatia, mai intrebati odata plitistul, iregistrati comvorbirea si vedeti ce aveti de facut mai departe. Nu conteaza daca este miop ori om prost, el de altfel cum constata asta cine este prost ori miop???? Daca aveti dovezi mergeti mai sus cu reclamatia, dar sa aveti prima data raspunsul politistului in scris, de evenimentele petrecute in care nu vi se da solutia, inaintati judecatoriei din teritoriu aceeasi petitie mentionand si refuzul politistului de a ancheta cazul.

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! azi s-a întâmplat lucrul de care mi-a fost frică ... AlexaB123 AlexaB123 Bună ziua ! Azi s-a întâmplat lucrul de care mi-a fost frică 4 ani . M-am mutat intr-un bloc , iar vecinul meu din prima zi a avut o problema cu mine ca ... (vezi toată discuția)
Raspuns revoltator al politiei romane la o plangere privind furtul mircea-matei mircea-matei buna ziua, recent am reclamat la politie furtul telefonului mobil. reclamatia am facut-o la mai putin de 2 ore dupa ce am constatat ca mi s-a furat telefonul. ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat fizic și verbal de către un conducător auto. ce pot face mai departe? sergiulzr sergiulzr Mergând spre facultate un conducator auto nu mi-a acordat prioritate de trecere deși eram aflat pe zebra decat in momentul in câte am ridicat mana pentru ... (vezi toată discuția)