avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de deces - constatator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de deces - constatator

Buna ziua,
Am o situatie cam aiurea...
Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ce are. De aici incep problemele...
Un act constatator de deces sau chiar certificatul de deces a fost eliberat catre un unchi al lui, care nu vrea sa dea documentul.
Tin sa mentionez ca nu sunt ruda cu decedatul, iar in testament specifica/insista sa vina totul catre mine...si ca nu doreste sa lase familiei nimic. Familia inseamna: mama, tata si frate, care nici macar nu au habar ca el a murit.
Inca un aspect, au fost facute 2 testamente in scris identice. Pe unu (pe care il am eu ) este doar semnatura decedatului, iar pe al 2lea (nu il am inca) este semnatura decedatului si a inca 2 martori (medicului si inca o persoana)
Vin cu intrebarile acum...daca ma poate indruma cineva:

1. Spitalul in care a decedat, in speta doctorul decedatului, puteapoate sa elibereze certificat de deces?
2. Cum pot sa fac rost de certificatul de deces/constatator de deces? fara sa mai am treaba cu unchiul acestuia, care se pare ca este un betiv...si nu te intelegi cu el sub nici o forma.
3. Daca fac rost de certificat, pot executa testamentul fara sa informez rudele? Intreb asta petru ca in testament a scris ca nu doreste sub nici o forma sa se afle de decesul lui.
4. Daca sunt obligat sa informez rudele, este suficient sa informez o singura ruda? de exemplu mama acestuia? sau sunt obligat sa informez toate rudele de gradul I
5. Ambele testamente au aceeasi valoare?

Va multumesc pt atentie.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
AndreiCristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 16:58, 12 Octombrie 2011
Multumesc pentru raspunsuri.

In cazul de fata...care credeti ca este cea mai buna varianta pentru deschiderea de succesiune?
cerere in instanta sau prin notar public
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
AndreiCristian, utilizator
Intai notar, apoi in instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)