avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prestari servicii intracomunitare

Persoana fizica autorizata primeste sume de bani de la o societate din UE pentru un program it pe care l-a facut si cu care are incheiat un contract.S-a inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari,si s-a declarat platitor de TVA pentru operatiunile intracomunitare.Am inteles ca se intocmeste declaratia 390 ori de cate ori primeste sumele de bani respective.Intrebarea mea se refera la decontul special de TVA daca il intocmeste si daca pe factura pe care o intocmeste trece taxare inversa sau operatiune neimpozabila in Romania.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lilianadnc , utilizator 18:14, 10 Octombrie 2011
nu se intocmeste decontul special de tva, formular 301.
acest decont il depun numai persoanele neplatitoare de tva obligate la plata taxei in romania, or in cazul dvs. persoana obligata la plata taxei este societatea din ue.
pe factura veti mentiona: neimpozabil in romania, cf art. 133, alin 2 cod fiscal.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii de publicitate catre o firma din gernania petricia petricia Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: - o societate din Romania platitoare de TVA si inscrisa in registrul operatorilor ... (vezi toată discuția)
Cod special de tva stela chelner stela chelner Buna ziua O firma neplatitoare de tva in Romania, primeste factura de servicii dela o firma din Olanda, pe factura este trecut taxare inversa. Firma din ... (vezi toată discuția)
Monogtrafie tva prestari servicii intracomunitare maresstefania maresstefania o societate inreg in reg operatori intracomunitari emite pt partener din austria inreg ca platitor tva factura fara tva de 1000eur enecesar ca pe factura sa ... (vezi toată discuția)