avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte Notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte Notariale

Unde pot gasi un Certificat de Vacanta Succesorala?Camera Notarilor spune ca nu exista,cu toate ca, in Certificatul de Rol Fiscal al defunctei ,se gaseste mentiunea ca :Mostenitorii nu s-au mai trecut in rol pe anul urmator,dupa data decesului ]Certificatul de atestare fiscala se cerea si de catre Notariatul de Stat (RSR)?
Cel mai recent răspuns: mandy90 , utilizator 18:28, 10 Octombrie 2011
Certificatul de Vacanta Succesorala se elibereaza de catre notarul public de la locul deschiderii mostenirii la cererea statului roman dupa constatarea vacantei succesorale.

Pentru ca notarul sa declare o succesiune vacanta trebuie ca in termenul legal nici un succesibil sa accepte mostenirea.
mandy90, cauti ceva ce nu exista! Altfel, daca esti un presupus mostenitor si crezi ca poti sa renunti la dreptul tau de mostenitor... nicio problema!"'Vacanta" unei succesiuni se face in conditiile legii, dar asa ceva nu exista in conditiile in care raposatul ar fi detinut o functie publica. Mergi la un alt notar public sa-ti explice corect ce si cum este despre o asa-zisa "vacanta succesorala"!
Alex_Munteanu... am o satisfactie deosebita ca ne intersectam pe zona civila, in generalo!
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
tudorioan, utilizator
Most.test.din anul 1976 nu detine un certificat de most.,fiind unica most.chemata la succesiune dupa cum rezulta din Sesizarea Pt.Deschiderea Procedurii Succesorale din anul 1976.In anul 1996 modifica vadit vizibil numele de fata,cu numele dobandit dupa casatorie si deschide si accepta succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte notariale mandy90 mandy90 Succesiunea a fost deschisa in anul 1976,a fost chemata la mostenire,mostenitoarea testamentara ,a fost intocmita Anexa1-in care se gaseste o casa,acest lucru ... (vezi toată discuția)
Termen valabilitate certificat atestare fiscala gigelas gigelas Buna seara, As dori sa stiu daca Certificatul de atestare fiscala,necesar la deschiderea succesiunii,are vreun termen de valabilitate si in ce consta ... (vezi toată discuția)
Anularea unui certificat de mostenitor Liliana Gavril Liliana Gavril Buna ziua! Supun atentiei dvs. urmatoarea speta: 1. In iunie 1976 s-a deschis succesiunea in urma defunctului X, decedat in 1975, la cererea ... (vezi toată discuția)