sunt intreprindere individuala, neplatitoare de tva, si fac achizitii intracomunitare , iau marfa din Germania fara tva si o vand in Romania fara tva.Am depasit plafonul de 10.00 euro privind achizitiile intracomunitare si nu m-am inregistrat ca platitor de tva, nu am depus VIES 390 si nici 301.Sefa mea spune ca prevederile referitoare la plafonul de 10.00 euro nu se aplica in cazul intreprinderilor individuale, dar eu nu gasesc asta in Codul Fiscal.
in cazul comertului cu amanuntul se intocmeste obligatoriu NIR, iar gestiunea se tine la pret de vanzare.
pentru a putea vinde cu pret redus va recomand sa cititi OG nr. 99/2000, art. 16 si urmatoarele.
nu exista nir-uri, probabil le vom face de acum, cert este ca azi s-au depus declaratiile 390, fara insa a depune 301( cineva de la finante a dat telefon si vrea sa purtam o discutie care nu inseamna control, vrea doar sa vada actele, nu este nici o hartie oficiala, a pomenit ceva de 390 si sefa le-a facut repede, dar lasa 301 nedeclarat.nu am apucat sa citesc og99 dar revin daca mai am ceva de intrebat
asa cum era de asteptat, organele s-au sesizat pt nedepunerea dec 301, deja facem si plata, chiar daca ii s-a radiat intre timp,( nu inteleg cum poti plati ceva de pu un ii radiat) avem programata o inspectie fiscala. voi face un scurt rezumat: am facut AIC pe un cod de tva, inregistrata in scopuri de tva, am depasit plafonul de 35.000 euro si am devenit platitori de tva; dupa ce suntem platitori de tva facturam marfa de pe stoc pe o sc, finantele spun ca nu avem dreptul sa deducem tva aferenta marfii in stoc( pe noul ro.........) deoarece provine din achizitie intracomunitara pt care plata tva nu a fost facuta.intrebare: daca eu fac plata acum( cei drept dupa sesizarea finantelor) de ce nu ma lasa sa deduc si tva aferent stocului, platesc de 2 ori tva:1. acum la sesizare pt ca nu am depus 301 si nu am facut plata;2. la vanzare pt ca nu am vandut marfa cand inca mai eram neplatitor de tva, am vandut-o la o luna dupa ce m-am inreg ca platitor de tva prin depasirea plafonului de 35.000 euro. finantele au motivat ca nu se deduce tva de pe stoc, pt ca acest tva apartine statului german, daca luam marfa de la un platitor roman cu ro12312322333...aveam voie sa deduc taxa, dar daca eu platesc acest tva in romania nu e voie? dar daca luam mf de la neplatitori de tva din tara aveam dreptul sa deduc tva?
Depasire plafon
antispam
Buna ziua tuturor.
Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)