avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doua contracte de munca...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doua contracte de munca...

lucrez de un an intr-o alta tara cu un contract de munca legal cu norma intreaga. in momentul plecarii din tara nu am inchis contracul de munca de 4 ore care il aveam atunci si care este inca activ. practic eu am doua domicilii, unul in tara si altul aici. e legal? pentru lensie se va cumula?
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2008
ContSters48937, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:43, 14 Septembrie 2008
Contractul de munca in timp partial ( de 4 ore) poate fi avut in vedere la stabilirea pensiei numai in masura in care s-au retinut si virat la bugetul asigurarilor sociale contributiiile corespunzatoare. Ori daca nu ati mai lucrat efectiv, un an si nu ati realizat venituri in baza acestui contract, chiar daca nu s-a desfintat, nu are efect in privinta pensiei.
contributiile sunt virate. as putea beneficia de indemnizatie crestere copil?
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2008
ContSters48937, utilizator
Dar pe contractul din strainatate nu indepliniti conditiile?
Daca pe cim din tara s-au virat toate contributiile in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului (se subintelege ca si impozit pe venitul din salariu) intruniti conditiile legale pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil
concheta a scris:

contributiile sunt virate. as putea beneficia de indemnizatie crestere copil?

Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului de plata sau neplata contributiilor la bugetul de stat.
Pentru a beneficia de indemnizatia lunara si de concediul pentru cresterea copilului trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Daca lucraz in baza unui contract de mandat ( fac asigurari obligatorii PII la ING) inregistrat la DGPF si virez lunar cei 10% plata partiala a impozitului, timp de 12 luni, beneficiez de indemnizatie crestere copil?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului Modern Modern In situatia in care o persoana care urmeaza sa nasca, angajata cu contract de munca si pentru care angajatorul plateste 4 ore CAS, poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ContSters313265 ContSters313265 daca sunt angajata la 4 ore cu contract de munca pe perioada nedeterminata si am 2 ani munciti la acest tip de contract pot beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ramona s. ramona s. va rog foarte mult! am o intrebare si nu am gasit raspuns la ea la aceleasi subiecte de pe forum. daca sunt angajata cu contract individual de munca pe ... (vezi toată discuția)