avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pod bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pod bloc

Auna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine nimanui.
As dori sa mi spuneti si mie cum pot sa intru legal in posesia unui spatiu din pod!
va multumesc!

Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 01:30, 28 Iulie 2023
nu stiu cat de prieteni suntem in primul rand!
in al doilea rand stiu si eu ce inseamna o mansarda si def.ei!cred ca am fost destul de explicit.dar mai repet!
al 6 etaj a fost declarad mansarda de catre dezv.dar apart. sunt normale, n-au nicio treaba cu ce inseamna mansarda,au placa deasupra si deasupra placii incepe ditamai podul de vreo 4,5 m inaltime.
in sfarsit e cineva care imi intelege explicatiile!
multumesc!
Buna seara,
S-a mai pus această întrebare pe aici dar.nu au fost răspunsuri concrete.
.așadar daca locuiesc la etaj mansardabil( asa scrie in contractul de vanzare cumparare ) desi acest etaj este de fapt ,etaj 3 si deasupra un pod,care nu există în acte,în cartea tehnica a imobilului ,în cartea funciară...este considerat acest pod comun? De fapt dezvoltatorul avea autorizație de construcție pe P+2 +mansarda.
Cine a fost in situatia asta ma.poate ajuta cu o clarificare?
Mulțumesc
Podul este proprietate comuna si nu poate fi folosit de nimeni.Este exact situatia in care un locatar are 2 apartamente vecine si se gandeste el sa mai puna o usa ceva mai in fata sau o usa cu gratii metalice.
E mult pana cind unul din locatari considera gresit ca daca e comun are si el dreptul sa depoziteze ceva acolo.
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2023
w_v_w_v, utilizator
Ei nu poate fi folosit, poate, dar in anumite conditii.
Articolul 38
(1) Fiecare proprietar din condominiu poate folosi, în condițiile acordului de asociere, atât spațiul care constituie bunul principal, cât și părțile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalți proprietari și fără a schimba destinația clădirii.

w_v_w_v a scris:

Podul este proprietate comuna si nu poate fi folosit de nimeni.

Alte discuții în legătură

Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)