avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pod bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pod bloc

Auna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine nimanui.
As dori sa mi spuneti si mie cum pot sa intru legal in posesia unui spatiu din pod!
va multumesc!

Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 01:30, 28 Iulie 2023
Concret un raspuns real si practic si care sa aduca beneficii in care podul poate fi folosit fara a aducere atingere celorlati?
Daca este deasupra unei mansarde cum ar putea fi accesat in mod egal de toti ceilalti locatari?
RACAL mai exact ce ati vrea sa faceti in acel pod ?
Cum se face accesul in acel pod?



"PODUL". Dar dacă el este rezultatul rămânerii unui spațiu după ce dezvoltatorul a mai "tras" o placă pentru a lua ochii cumpărătorului. Dacă acea placa va fii dărâmată, cei care au cumpărat apartament la mansardă ( trecut în acte " etaj M") atunci ei vor avea apartamentul până sus la acoperiș și nu va mai exista un pod pentru discuții.

w_v_w_v a scris:

Podul este proprietate comuna si nu poate fi folosit de nimeni.Este exact situatia in care un locatar are 2 apartamente vecine si se gandeste el sa mai puna o usa ceva mai in fata sau o usa cu gratii metalice.
E mult pana cind unul din locatari considera gresit ca daca e comun are si el dreptul sa depoziteze ceva acolo.


Daca este doar o placa de izolare ala nu e pod.
Daca dau placa vor avea un tavan mai inalt unde se va ridica caldura si in plus isi mai fac un rau adica elimina o bariera impotriva umiditatii care va condensa si va aparea mucegaiul.
Oricum e spatiul e al celor de la ultimul etaj daca este doar o placa deasupra doar ca trebuie sa il foloseasca sa izoleze cat mai bine nunsa mareasca spatiul in sus ca nu il ajuta.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)