avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic?

Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms
OK, in conditiile in care exista in COR ambele functii de jurisconsult 242102 cat si consilier juridic 241103, cine are informatii cu privire la aceasta departajare? In ce consta? Stiu ca inainte era considerata treapta functie de vechime si experienta, dar acum? Exista fise de post distincte pentru aceste doua coduri din COR?
Nu exista nicio departajare intre cele doua functii, astfel incat se pot folosi ambele functii atata timp cat ele exista in COR.
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si eu sunt de aceeasi parere, insa consilierii juridici obisnuiesc sa "renege" denumirea de jurisconsult, aducand ca argument principal faptul ca Decretul 143/1955 a fost abrogat de L 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic (deci profesia de jurisconsult ar fi fost absorbita de cea de consilier) astfel ca, practic, COR-ul ar contine niste denumiri neconforme d.p.v. legal. Ce parere aveti?
Atata timp cat nu exista un act normativ care sa interzica folosirea denumirii de jurisconsult, nu vad care ar fi impedimentul folosirii celor doua denumiri ...
Profesia de jurisconsult exista in COR gratie faptului ca, in Romania, ignoranta este la putere!

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre consilier juridic si juristconsult claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Sunt coduri cor diferite pentru cele doua denumiri. Care este diferenta, poti fi angajat la un srl pe fiecare din aceste pozitii cu cim, conteaza daca nu ... (vezi toată discuția)
Cor - jurisconsult sau consilier juridic? Doresc sa va supun atentiei o “discutie” in legatura cu doua notiuni: aceea de “consilier juridic” si respectiv cea de “jurisconsult”. Scopul ... (vezi toată discuția)
Jurist GogaL GogaL Buna ziua, Pot fi angajata ca și jurist la o societatea privată dacă mai am și funcția de asistent director intr-o instituție publica? Știu ca pe ... (vezi toată discuția)