avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen avocat stagiar

rugamintea mea este daca cineva poate sa ma lamureasca si pe mine in legatura cu acest paragraf care il regasim in lista actelor pentru dosarul necesar la inscrierea la examenul pentru avocat stagiar:

<certificat eliberat de baroul competent in care solicitantul a mai fost inscris in profesie, care sa ateste cauzele incetarii calitatii de avocat ori, daca este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire in profesie.>

eu anul acesta am terminat facultatea si am obtinut diploma de licenta , nu am profesat in domeniul acesta si nu am mai fost inscrisa in barou. pot merge la examenul pentru avocat stagiar ?
Cel mai recent răspuns: paniana34 , utilizator 10:16, 20 Octombrie 2011
paniana34 a scris:

rugamintea mea este daca cineva poate sa ma lamureasca si pe mine in legatura cu acest paragraf care il regasim in lista actelor pentru dosarul necesar la inscrierea la examenul pentru avocat stagiar:

<certificat eliberat de baroul competent in care solicitantul a mai fost inscris in profesie, care sa ateste cauzele incetarii calitatii de avocat ori, daca este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire in profesie.>

eu anul acesta am terminat facultatea si am obtinut diploma de licenta , nu am profesat in domeniul acesta si nu am mai fost inscrisa in barou. pot merge la examenul pentru avocat stagiar ?

Da,va puteti inscrie la examenul de admitere in Barou. Nu veti avea nevoie de acest certificat.
:)
multumesc mult pentru lamurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiatura...? ContSters172518 ContSters172518 Am frecventat cursurile fac de drept din Timisoara,si acum urmeaza sa-mi finalizez studiile,licenta.Lamuriti-ma daca pot sa fac stagiatura(cat timp?) inainte ... (vezi toată discuția)
Conditii de indeplinit pentru intrarea in profesia de avocat ContSters244653 ContSters244653 Buna seara, Ma numesc Ion si vreau sa intreb daca am vreo sansa sa intru in barou. Sa va explic de ce intreb. La momentul actual am 34 de ani sunt de profesie ... (vezi toată discuția)
Buna seara daca termin licența la drept pot profesa si in europa ... Catalin16661 Catalin16661 Buna seara daca termin licența la drept pot profesa si in Europa ca avocat? Am gasit pe site ul facultății de drept si secțiunea -STUDII DE LICENȚĂ ... (vezi toată discuția)