Sunt pers cu handicap( nu ma pot deplasa singura ) , tatal meu a decedat in 2003 iar mama in 2011 Dupa decesul lui tata am facut acceptarea in termen de 6 luni dar nu am facut succesiune Dupa decesul lui mama neputind sa ma deplasez singura nu am putut sa fac nici acceptarea ,pentru ca nu am putut sa intru in posesia certificatului de deces si nu am dezbatut nici succesiunea Ce drepturi mai am in ani viitori asupra mosteniri ? Si cum pot sa procedez ca intru in posesia ei ? Specific ca actualmente in casa parintilor s-a mutat fratele meu deoarece suntem doi frati dar cu care nu sunt in relati bune , nu vorbim Parinti nu au mai avut alte casnici si nici alti copii .Va multumesc anticipat DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE PENTRU AMABILITATEA DE CARE DA-TI DOVADA
Va pastrati dreptul de mostenire, dar este recomandat sa dati declaratia de acceptare a mostenirii daca mai sunteti in termenul legal de 6 luni pentru a evita mai tarziu anumite probleme. Dezbaterea succesiunii este imprescriptibila.
Problema care ar putea aparea este ca fratele ar putea sa va declare straina de succesiune si sa pierdeti dreptul de mostenire dupa mama. Pentru asta mai trebuie ca fratele sa stie legea
Succesiune
mary_inger2007
Sunt persoana cu handicap de grd 1 si datorita faptului ca nu ma pot deplasa fara ajutor va implor sa ma ajutati cu un sfat Acum 2 luni mi-a murit mama iar ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire
prnguido
Suntem trei copii mostenitori dupa tata si mama traieste. Mama renunta in favoarea a doi copii. Unul din copii vrea sa renunte la mostenire. Care este forma de ... (vezi toată discuția)