avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi intemeiez actiunea pe dispoziitiile ......?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi intemeiez actiunea pe dispoziitiile ......?

Buna tututor.Va rog ajutati-ma sa specific corect legile pt.care deschid pocesul de paternitate.povestea este cam asa.S-a facut tagada paternitatii unde s-a aratat ca fostul sot este exclus a fi tatal minorului si acum asi vrea sa-l dau in judecata pe tatal biologic. care sunt legile pe urmatoarele cerinte

recunoasterea de catre(xxxx)ca este tatal biologic al minorului(yyyyy)
pastrarea de catre minor a numelui de familie purtat de mama
stabilirea pensiei alimentare
cheltuieli de judecata
si daune morale
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Todorese Doina , Avocat 19:05, 18 Septembrie 2008
[ link extern ]
Acesta este un exemplu de actiune in stabilirea paternitatii copilului din afara casatoriei , dvs trebuie sa -l adaptati la situatia de fapt concreta.
Este cel mai avantajos sa apelati la un avocat pentru redactarea unei asemenea actiuni , pentru ca o actiune prost intocmita creeaza confunzii si conduce la pierderea unor drepturi !
Succes !
B-) Corect este sa va adresati unui avocat cu experienta in domeniu, asa cum sincer v-a sfatuit si s d-na Stoica Ioana.
ACTIUNILE judecatoresti nu se fac asa... "dupa ureche" sau ..... "dupa Cartea de Bucate " !:((
Trebuie sa intelegeti, ca daca mai bajbaiti mult pe holurile Justitiei , fara asistenta si reprezentare din partea unui avocat, asa cum ati fost biruita in tagada paternitatii, tot asa s-ar putea sa pierdeti si in cauza de stabilire paternitate impotriva cum spuneti dvs - " tatalui biologic" ! Intrebare, chiar stiti cine este acela ?
Succes !:)

Cu stima,
Av Anghelus Ion Gabriel
Buna seara ,domnule avocat.
Asi dori sa va intreb cum de va pute-ti perminte sa-mi vb asa si sa face-ti aluzii la persoana mea daca nu ma cumoasteti.Tagada paternitatii am perdut-o pt ca asa am vrut eu si pt ca aceea persoana nu avea ce cauta in certificatul copilului ,nu pt ca nu am avut asistenbta juridica in proces sau nu am avut avocat.Iar intrebarea citez "chiar stiti cine este acela ?" da stiu foarte sigur asa cum stie si el(tatal bologic) chiar daca va dura mai mult fara avocat.Deja am introdus actiunea si a fost ok cum am formulat-o chiar am fost apreciata pt ca a vazut-o un avocat din barou.
Informativ pt dumneavoastra ar trebui sa vb inainte cu persoanele de pe forum si dupa sa le ironizati si am terminat o facultate de drept asa ca nu bajbai legea.
O zi cat mai buna.
:offtopic: Interventie moderator
@ avocatanghelus
Nu cred ca sunteti in masura sa judecati un om ... oare daca nu vrea sa angajeze un avocat face cea mai mare prostie din lume? Eu unul nu cred asta ... Pe forum se discuta ideea si nu persoana .
Asa ca va invit ca pe viitor sa raspundeti la problema expusa dezbaterii si nu sa judecati omul.
Am si eu o mare nelamurire, poate am citit pe sarite, desi am parcurs topicul de doua ori... De unde anume reiese ca a pierdut tagada? Adica, daca ar fi pierdut tagada, ce rost mai are procesul de stabilire a paternitatii, ca nu inteleg, nu ma dumiresc deloc... :O
Mi-a scapat ceva?

Cu privire la acele cerinte, nu puteti cere instantei recunoasterea copilului de catre tatal sau ci stabilirea paternitatii copilului, atat.
La temeiul de drept treceti iar capetele de cerere, anume: stabilirea filiatiei copilului din afara casatoriei, pensie de intretinere, legea actelor de stare civila (asta pentru pastrarea numelui minorului, desi eu nu as fi cerut in instanta, as fi facut o reconventionala daca tatal cerea ca minorul sa poarte numele lui, altfel nu scriam nimic), prevederile referitoare la cheltuieli de judecata din Codul de procedura civila.

Cu referire la daune morale, ce anume ati patit pentru ca acel copil nu a fist recunoscut si cum va motivati sumele respective, care sunt ele? Va intreb pentru ca nu vad sa va admita o instanta un astfel de capat de cerere. Ati facut cererea in ce nume, al dv. ori al minorului? Ca sa inteleg cine cere daune morale...

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Prezentare la divort g_abryela g_abryela Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Cererea de divort s-a depus de comun acord, avem termenul pe 19 ianuarie si tocmai m-a anuntat ca atunci nu se afla in ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)