avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi intemeiez actiunea pe dispoziitiile ......?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi intemeiez actiunea pe dispoziitiile ......?

Buna tututor.Va rog ajutati-ma sa specific corect legile pt.care deschid pocesul de paternitate.povestea este cam asa.S-a facut tagada paternitatii unde s-a aratat ca fostul sot este exclus a fi tatal minorului si acum asi vrea sa-l dau in judecata pe tatal biologic. care sunt legile pe urmatoarele cerinte

recunoasterea de catre(xxxx)ca este tatal biologic al minorului(yyyyy)
pastrarea de catre minor a numelui de familie purtat de mama
stabilirea pensiei alimentare
cheltuieli de judecata
si daune morale
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Todorese Doina , Avocat 19:05, 18 Septembrie 2008
art.52 - Codul familiei pentru stabilirea filiatiei fata de mama
art.63; 64 - Codul Familiei pentru a purta numele mamei.

pentru eueu MULT SUCCES COLEGA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Prezentare la divort g_abryela g_abryela Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Cererea de divort s-a depus de comun acord, avem termenul pe 19 ianuarie si tocmai m-a anuntat ca atunci nu se afla in ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)