avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs nemotivat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs nemotivat

Buna ziua
Am castigat procesul vara trecuta iar paratul a cerut recurs in timpul legal de 2 saptamani in iunie 2011. Prima infatisare s-a pus in noiembrie anul curent.
Problema este ca si astazi dosarul nu are o motivatie, tremenul necesar pentru a-o depune trecand de mult
Sa inteleg ca voi castiga recursul in mod automat in noiembrie?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: SPQR1988 , utilizator 14:44, 10 Octombrie 2011
Codul de procedura civila prevede urmatoarele: Art. 103. - Neexercitarea oricărei căi de atac si neîmplinirea oricărui alt act de procedură în termenul legal atrage decăderea, afară de cazul când când legea dispune altfel sau când partea dovedeste că a fost împiedecată printr-o împrejurare mai presus de vointa ei.
În acest din urmă caz, actul de procedură se va îndeplini în terrmen de 15 zile de la încetarea împiedecării; în acelasi termen vor fi arătate si motivele împiedecării
Art. 302 indice 1. - Cererea de recurs va cuprinde, sub sanctiunea nulitătii, următoarele mentiuni:
a) numele, domiciliul sau resedinta părtilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comertului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul unic de înregistrare sau, după caz, codul fiscal si contul bancar. Dacă recurentul locuieste în străinătate, va arăta si domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă
toate comunicările privind procesul;
b) indicarea hotărârii care se atacă;
c) motivele de nelegalitate pe care se întemeiază recursul si dezvoltarea lor sau, după caz, mentiunea că motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat;
d) semnătura.
La cererea de recurs se va atasa dovada achitării taxei de timbru, conform legii.
[{*}] Art. 303. - Recursul se va motiva prin însăsi cererea de recurs sau înăuntrul termenului de recurs.Termenul pentru depunerea motivelor se socoteste de la comunicarea hotărârii, chiar dacă recursul s-a făcut mai înainte.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru raspuns in primul rand.

Si eu stiam din auzite ca atunci cand se depune recursul trebuie insotit de o motivare, cu toate acestea:

Data declararii recursului este 1 August 2011
Astazi (10 octombrie 2011) dosarul nu avea atasata motivarea recursului
Am prima infatisare pe 7 Noiembrie 2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere motivare in faza de recurs flori9 flori9 Buna ziua, imi poate spune cineva in cazul in care am depus [b]cererea de recurs fara motivare[/b], aceasta urmand sa o depun pe cale separata sau la primul ... (vezi toată discuția)
E legal? ContSters42601 ContSters42601 Am adresat instantei o cerere de recurs prin email fara semnatura electronica,a fost inregistrata am fost citat. Pentru primul termen am trimis o cerere catre ... (vezi toată discuția)
Termen recurs adelina mihut adelina mihut Am primit o hotarare judecatoreasca (contencios administrativ) pe data de [b]09.07.2009[/b]. Pana in ce data se poate depune cerere de recurs? (direct la ... (vezi toată discuția)