avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

daca sunt nascuta in 1956 in luna septembrie, cand am dreptul sa imi fac dosar pentru pensie anticipata?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ktink , utilizator 16:57, 11 Octombrie 2011
Pensionare pt limita de varsta in martie 2026 cu un stagiu complet de 33 ani si 4 luni Pensionare anticipata in martie 2021 cu conditia sa aveti un stagiu complet de 41 ani si4 luni.Pensionare anticipata partiala in martie 2021 cu o penalizare de 0,75% pt. fiecare luna de anticipatie
Pensionare partiala anticipata tot in martie 2021? Stiam de martie 2012 si ma interesa daca s-a schimbat ceva in legislatie, nu pot sa cred ca din iulie anul acesta cand m-am interesat, pana acum, s-a decalat atat de mult,
Multumesc
Limita de varsta la 60 de ani si 6 luni(martie 2017).Pensie anticipata sau anticipata partiala la 55 de ani si 6 luni(martie 2012).Conditia de stagiu pentru pensie anticipata fara penalizare este de 38 de ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.Pentru pensie anticipata partiala cu penalizare conditia de stagiu este de 30 de ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala la 55 ani cu 35 ani vechime neintrerupta in invatamant? ContSters224470 ContSters224470 Mama mea e nascuta in septembrie 1956 (55 ani impliniti). Are 35 de ani vechime (neintrerupta) in invatamant (ca educatoare). Conform casei de pensii Suceava, ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala FBI FBI sunt nascuta in 10.09.1956 am vechime in munca 30 de ani si 6 luni doresc sa stiu daca ma pot pensiona anticipat la varsta pe care o am acum (vezi toată discuția)