avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adminstratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adminstratie

Ma intereseaza cine verifica activitatea administratorilor de bloc, daca acestia comit ilegalitati, de exemplu, daca in chitantier pune cartonul sub prima foaie ca sa nu se imprime pe copie si sa o completeze ulterior cu suma exacta, nu cu cea scrisa pe chitanta, cariei institutii sa ma adresez, ca am sunat la politie in momentul fraudei si mi s-a spus ca nu este de competenta lor. Mentionez ca este a doua oara cand procedeaza asa - sau a doua oara cand observ eu! - prima data, naiva, am crezut ca a gresit, ulterior am constatat ca sumele de pe chitantele mele nu coincid cu cele de pe facturierul ei.
multumesc
Cel mai recent răspuns: ktink , utilizator 23:00, 10 Octombrie 2011
Copia chitantei trebuie sa fie imprimata prin copiere, e clar! Daca in chitantierul ramas la administratora copia este scrisa cu pixul, aceasta este un pezumtiv fals.
In situatia in care greseste, ea trebuie sa anuleze acea chitanta si sa completeze alta. Nu se permit copii scrise cu pixul.

Activitatea asociatiilor este monitorizata de primarie prin Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari.
Puteti reclama acest procedeu al administratorei la presedintele asociatiei si la cenzor.
Daca acestia nu verifica si nu iau masuri, atunci puteti incerca la primarie.
Am mai auzit de aceasta ”miscare”, iar acum in conditiile folosirii de hartie autocopiativa nu trebuie sa scrie cu pixul - lucru observabil imediat la un eventual control de rutina al cenzorului. Adevarul este ca acest casier o cauta cu lumanarea si probabil ca va gasi ceea ce cauta.
Parerea mea este ca daca ati observat acest lucru, chiar a doua oara, prima reclamatie trebuie sa o faceti chiar la asociatie, la presedinte si la cenzor. Nici nu este nevoie de mai multi pagubiti daca dvs. aveti, cum spuneti, doua chitante ”gainarite”...
Faza aceasta ”tzine” acolo unde proprietarul are in sold un debit mai mare si printr-o plata partiala, nu face soldul zero, astfel ca acest smecher de casier merge pe premisa ca proprietarul inselat nu va observa! Ei uite ca cineva a observat ! Chiar va felicit pentru acest lucru.
Deci trebuie procedat asa cum v-am spus, apoi cercetarile pot fi extinse, doar acolo unde proprietarii au debite mai mari iar prin plati partiale, raman sume importante in soldul debitor.
Cu aceste date, conducerea as. prop. poate sesiza parchetul si luarea urgenta a masurii de suspendare a CIM a casierului. Daca este si administrator si se dovedeste ca cele reclamate sunt fapte reale, atunci consiliul local poate sa-i retraga atestatul si nu se va mai putea angaja nicaieri pe aceasta functie.
Cine stie de cand face acest lucru...?
Succes!
Multumesc, nu sunt singura din asociacie care are probleme cu administratora, care este si casier, sunt vecini care nu se mai duc sa plateasca si isi trimit sotiile, din teama de a nu o lua la bataie. Cand am sunat la Politie, ea stiind ca nu e de competenta POlitiei cazul a spus ca asa o sa faca mereu! Nu am apelat la rezolvarea unui litigiu prin tribunaln iciodata, dar sunt in prag de colaps cu aceasta femeie, asa ca va multumesc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul emite o singură chitanță, cu două sume, pentru întreținere și fondul de reparații., deși legea prevede câte una pentru fiecare. cum e legal să procedeze? Fireball Fireball Administratorul asociatiei noastre emite chitante pentru incasarea sumelor din lista de plata folosind o imprimanta termica portabila. Dar pe chitanta emisa ... (vezi toată discuția)
Emitere chitante gambette gambette Brusc administratorul a renuntat la chitantele tipizate personalizate speciale pt. asoc. de proprietari si emite chitante redactate la PC si printate la ... (vezi toată discuția)
Chitantiere personalizate teo30967 teo30967 imi puteti spune va rog daca chitantierele cu care se incaseaza intretinerile trebuie sa fie personalizate ? as vrea daca se poate articolul din lege unde ... (vezi toată discuția)