avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare teren + constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare teren + constructii

As dori sa cunosc care este continutul documentatiei la prima inscriere in cartea funciara a unui teren si constructii, eventual baza legala (L/HG/Ordin/....)

Cu reverenta necesara,
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 22:04, 11 Octombrie 2011
Vedeti prevederile L nr.7/1996, republicata si actualizata pana in 02.07.2010
Continutul documentatiei il gasiti la art. 13, alin (1) din Odinul nr. 634/2006, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, iar dosarul il intocmeste persoana fizica/juridica autorizata care va masoara si imobilul, respectiv:
- cerere de solicitare informatii
- cerere de receptie si inscriere
- declaratia proprietarului pe propria raspundere cu privire la instrainarea si identificarea imobilului masurat
- descrierea lucarrilor topografice si geodezice
- plan de incadreare in zona
- plan de amplasament al imobilului
- tabel de miscare parcelara
- masuratorile efectuate
- calculul suprafetelor
- descrierea topografica a punctelor noi din reteaua de indesire si ridicare
- dovada platii tarifelor
- actul de proprietate
- certificat fiscal

Daca aveti documentatia cadastrala intocmita anterior, potrivit art. 55, alin. (1) din Ordinul nr. 633/2006, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, cererii de inscriere trebuie sa-i atasati actul de proprietate si dovada achitarii tarifului.
Desigur, la toate cele de mai sus, adaugati o copie dupa BI/CI a proprietarului, o eventuala adeverinta de rol (daca e vorba de un teren), un eventual proces verbal de receptie finala in cazul in care constructia este edificata in baza unei autorizatii de construire si tineti cont sa prezentati copii legalizate dupa actele de proprietate. Mai sunt si alte amanunte pe care nu vi le pot spune acum pentru ca ele difera de la caz la caz, dar, in mare, cam acestea va sunt necesare.
In prima situatie, cea in care nu aveti documentatie cadastrala pentru imobilul respectiv luati legatura cu o persoana autorizata si aceasta se va ocupa de toate demersurile necesare, inclusiv depunerea si ridicarea documentatiei de la OCPI, iar in cazul al doilea, cel in care aveti deja documentatia intocmita anterior, prezentati-va personal la OCPI. Gasiti acolo si cereri de inscriere si tot acolo achitati si tarifele necesare inscrierii in cartea funciara.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
Paula Tudor, Consilier juridic
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata diferita intre acte si teren van_allen78 van_allen78 În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi ... (vezi toată discuția)
Succesiune, intabulare psilemangalia psilemangalia :frantic:Succesiunea s a äncheiat:cät timp ai la dispozitie sä intabulezi imobilul si terenul än cartea funciarä sau mai bine spus ce pasi trebuie sä ... (vezi toată discuția)
187 mp in cadastru mai mult decat in titlul de proprietate alberta33 alberta33 Buna ziua, Din cadastrul unui teren reiese ca am cumparat un teren cu 187 mp mai mult decat in titlul de proprietate, dar automat actele au fost facute pentru ... (vezi toată discuția)