Continutul documentatiei il gasiti la art. 13, alin (1) din Odinul nr. 634/2006, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, iar dosarul il intocmeste persoana fizica/juridica autorizata care va masoara si imobilul, respectiv:
- cerere de solicitare informatii
- cerere de receptie si inscriere
- declaratia proprietarului pe propria raspundere cu privire la instrainarea si identificarea imobilului masurat
- descrierea lucarrilor topografice si geodezice
- plan de incadreare in zona
- plan de amplasament al imobilului
- tabel de miscare parcelara
- masuratorile efectuate
- calculul suprafetelor
- descrierea topografica a punctelor noi din reteaua de indesire si ridicare
- dovada platii tarifelor
- actul de proprietate
- certificat fiscal
Daca aveti documentatia cadastrala intocmita anterior, potrivit art. 55, alin. (1) din Ordinul nr. 633/2006, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, cererii de inscriere trebuie sa-i atasati actul de proprietate si dovada achitarii tarifului.
Desigur, la toate cele de mai sus, adaugati o copie dupa BI/CI a proprietarului, o eventuala adeverinta de rol (daca e vorba de un teren), un eventual proces verbal de receptie finala in cazul in care constructia este edificata in baza unei autorizatii de construire si tineti cont sa prezentati copii legalizate dupa actele de proprietate. Mai sunt si alte amanunte pe care nu vi le pot spune acum pentru ca ele difera de la caz la caz, dar, in mare, cam acestea va sunt necesare.
In prima situatie, cea in care nu aveti documentatie cadastrala pentru imobilul respectiv luati legatura cu o persoana autorizata si aceasta se va ocupa de toate demersurile necesare, inclusiv depunerea si ridicarea documentatiei de la OCPI, iar in cazul al doilea, cel in care aveti deja documentatia intocmita anterior, prezentati-va personal la OCPI. Gasiti acolo si cereri de inscriere si tot acolo achitati si tarifele necesare inscrierii in cartea funciara.
Succes!