Pana acum nu am avut tangenta cu intracomunitarele.Acum patronul vrea sa comande niste cauciucuri de la o firma din Germania . Ce trebuie facut ca sa poata face asta ,cum e cu tva,ce declaratii vor trebui?
Va rog frumos cateva lamuriri . Multumesc
daca e platitoare de tva, firma trebuie sa se inscrie in registrul operatorilor intracomunitari prin depunerea decl. 095 insotita de cazierele judicare ale asociatilor si administratorilor societatii.
dupa ce primeste validarea poate comanda cauciucurile din germania si va primi o factura fara tva.
va inregistra taxare inversa, 4426 = 4427, va inscrie achizitia la rd. 5, 5.1 si 17, 17.1 si va depune decl. 390vies pana pe data de 25 a lunii urmatoare.
daca societatea este platitoare de tva trimestrial, va deveni platitoare de tva lunar.
daca nu e platitoare de tva, iar achizitia de cauciucuri nu depaseste 10.000 euro (34.000 lei), firma nu trebuie sa intreprrinda nimic si va primi o factura cu mwst. german, 20%.
Decl. 394
Cristina Vasile
Buna ziua,
In decl. 394 trebuie trecuta achizitie intracomunitara de servicii publicitate Google Adwords pe care o declar in decl. 390Vies? Sau se trece ... (vezi toată discuția)
Tva- itracominitara
tanko
Buna ziua. Rog ajutor in completarea reg.cumparare in cazul urmator. Sunt platitio TVA. Nu am cod RO intracomunitar dar in dec.2011 am primit marfa din ... (vezi toată discuția)