avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce tip de apometre trebuie montate?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce tip de apometre trebuie montate?

ce tip de apometru trebuie pus pentru a alimenta o scara de bloc cu 20 apartamente ??? #-o
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:37, 13 Octombrie 2011
Trebuie sa intrebati la furnizorul dvs. de apa ce tipuri de apometre agreeaza si care trebuie sa fie clasa de precizie a acestora.
Va referiti la conducta principala de apa de pe scara ? Daca da, trebuie sa montati un apometru clasa C. Nu conteaza marca.
Nu clasa reprezinta primul factor ci debitul .
La noi in scara de exemplu avem contor Qn 6 cu diametreul filetului de 5/4 .
Furnizorul dv. de agent termic va poate da raspunsul potrivit si chiar va poate face si lucrarea.
Nu este chiar simplu ce vreti dvs., dar se poate. La Iasi, unicul furnizor de apa are o procedura standard: reprezentantul as. prop. completeaza o cerere tip privind separarea de masura a unei scari; un functionar de la ”relatii cu clientii” bifeaza ce conditii trebuiesc indeplinite pentru obtinerea unui aviz de principiu si a proiectului (banuiesc ca aveti un camin de bransament) - cost cam 500-550 lei. Primiti avizul si proiectul, vi se comunica tipul de contor agreat (model, dimensiuni) pe care trebuie sa-l achizitionati pe cheltuiala asociatiei. Lucrarea propiu-zisa poate fi executata de catre o firma specializata sau de catre furnizor daca se ocupa cu asa ceva (desigur, costurile va privesc). In final se cheama furnizorul, proces-verbal, sigilare agregat, luare in evidenta...
Succes!

Alte discuții în legătură

Apometru impus de furnizorul de apa giulia1973 giulia1973 Buna ziua, pun intrebarea in numele unei societati comerciale insa cred ca sectiunea potrivita de postare este aici. Poate impune furnizorul de apa ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Diferenta contor, buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ... genigeni genigeni diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga ... (vezi toată discuția)