avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamurire cu privire la acte in caz de divort cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamurire cu privire la acte in caz de divort cu minori

Buna ziua. Ma numesc Anisia. Sunt divortata de 3 ani si mama a unui copil in varsta de 7 ani. Copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca si se afla in grija mea. Tatal copilului a incetat sa mai plateasca de 3 luni pensia alimentara pe motiv ca nu detine si el acte cu privire la copil, solicitandu-mi o copie dupa certificatul de nastere al copilului. Intrebarea mea este daca exista in obligatia mea sa-i pun la dispozitie tatalui aceste copii dupa actul de nastere al copilului sau daca acest lucru ramane la latitudinea mea? Recunosc ca am fost deranjata de acest mod de abordare din partea tatalui, de acest mic santaj ("nu primesti banii pana nu imi trimiti copia"), lucru care totodata mi-a starnit si o oarecare suspiciune, ma gandesc daca acest aspect nu ar putea ascunde si altceva din partea tatalui. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:20, 11 Octombrie 2011
Buna ziua-Anisia,
Sfaturi a fi sa ii dai o copie a certificatului ... (in fond ce poate face cu o copie!!!!!????)
Mi se para aberan motivul pentru care nu mai ii plateste copilului pensia.... :(
Daca lucrurile stau asa si ai dubii in privinta lui (a tatalui ), e bine sa ii redeschizi la instanta dosarul de pensie....iar in paralel o plangere la politie pentru abandon de familie nu ar strica!!!
Toate bune :)
Buna ziua,

tatal copilului are fata de copil drepturile pe care le are orice parinte. Faptul ca acest copil vaeste incredintat , nu constituie un motiv sa ii refuzati o copie a documentului sau sa impiedicati realizarea altor drepturi pe care tatal le are.
Cred ca ideal ar fi sa incercati atat dvs. cat si sotul sa va comportati civilizat, in scopul asigurarii unui trai decent pentru copil. Inmanarea unei copii ar putea sa fie un inceput inacest sens.

Avocat Costi Boncu
Bine, asa va puteti razboi mult si bine.
Nu stiu cum sa faceti, insa ideal ar fi sa ingropati securea razboiului.
Poate vrea sa ajunga in instanta si de aceea vrea o copie a certificatului, poate ca nu are legaturi prea stranse cu minorul etc.
Lasati copilul sa decida, cine stie, poate e mai bine.
Va multumesc pentru sfat. Am vrut sa stiu cum e mai bine sa procedez. Ceea ce m-a pus in garda si m-a nelinistit a fost doar maniera tatalui.
Doamna, noi nu putem sti cum e mai bine pt. dv. si/sau pt. copil. Astea le decideti dv.
Noi va putem spune pareri, va putem arata variante, atat.
POate ne comunicati ce ati decis si urmarile.

Un copil fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata doar in acte steriel steriel Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, sunt obligata sa trec numele tatalui in locul liniutei? eri_ka11 eri_ka11 Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns. Am un copil de 6 ani care nu a fost recunoscut de tata la nastere si in locul tatalui are o liniuta. Ulterior, ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Alesya_D77 Alesya_D77 Buna seara am si eu o intrebare? Parintii mei au fost casatoriti acum 20 de ani,ce au rezultat 2 copii.S-au despartit eu am ramas la mama si fratele meu la ... (vezi toată discuția)